r
Nosalty Logó

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NdeeDeville
Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3400.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22951 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.6 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    2471 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2329 mg
  • Nátrium
    4736 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    827 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68853 micro
  • Lut-zea
    2539 micro
Összesen 2789 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3558 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat alaposan megmossuk, a végükről a szárát levágjuk. Kb. 1 centi vastagon elvágjuk hosszában, de úgy, hogy ne vágjuk teljesen végig. A belsejét szétnyitva, mindenütt megsózzuk. Az olívaolajat rozmaringgal és kakukkfűvel elkeverjük, és szilikonecset segítségével mindenütt (főleg a belsejét a padlizsánnak) vastagon bekenjük.
  2. Egy tepsire sütőpapírt terítünk, és a padlizsánokat kissé legyezőformába szétnyitva, fentről kissé megnyomkodva ráhelyezzük. A padlizsánt minden nyílását megtöltünk mozzarellával, sonkával és szárított paradicsommal (utóbbi ha fűszerolajban van, vagy van mellette kapribogyó vagy fokhagyma, mehet bele a paradicsommal az is, én lecsepegtetni se szoktam a paradicsomot). A dolgokat úgy helyezzük el, hogy a sajtból a lehető legkevesebb folyjon ki (valamennyi úgyis ki fog folyni).
  3. A tetejét vastagon megszórjuk reszelt parmezánnal, és mehet be 180 fokra a sütőbe, kb 25 percig. Én a vége előtt, még 1-2 percig a grillszálat bekapcsolom, de ezt figyelni kell.
  4. Kísérőnek száraz fehér cuvée tökéletes lehet hozzá. Kitűnő meleg, de mégis könnyű nyári vacsora.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 961
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mozzarellás, aszalt paradicsomos padlizsánlegyező
NdeeDeville 22 recept

Ez egy könnyen és gyorsan elkészíthető mediterrán hangulatú nyári vacsora: Sonkával, mozzarellával és aszalt paradicsommal töltött padlizsán-legyező, rozmaringos-kakukkfüves olívaolajban parmezánnal lesütve. Egy száraz fehér cuvée társaságában mindenkinek bátran ajánlom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...