r
Nosalty Logó

Mozzarella sajtos sós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mozzarella sajtos sós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 876 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 5249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejéhez

Összesen 362 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 876 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    292.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10930.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1924 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    2130 mg
  • Nátrium
    6324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    767 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    379 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    651 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 5249 kcal
  • 12% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 362 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba tesszük,hozzáadjuk a zsírt, a kéttojássárgáját.
  2. Az élesztőt kevéscukros-meleg tejben felugrasztjuk, és hozzáadjuk a liszthez.
  3. A sót egy kevés meleg tejben feloldjuk, és ezt is hozzáöntjük a liszthez.
  4. Jól összegyúrjuk, ha szükséges, még adunk hozzátejet,míg jólágy tésztát kapunk.
  5. Konyhakendővel letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  6. Mikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és a tésztára ráreszeljük a mozzarella sajt felét. A tésztát feltekerjük, mint egy bejglit, és újra kelni hagyjuk.
  7. Mikor megkelt, újra kinyújtjuk, megkenjük a felvert tojással,és ráreszeljük a megmaradt mozzarella sajtot.
  8. 4 cm átmérőjűpogácsaszaggatóval vagy kicsi pohárral kiszaggatjuk. Méghagyjuk egy fél órát kelni.
  9. Majd tepsibe rakjuk egymástól tisztes távolságra, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 8252
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, kívül belül mozzarella sajttal.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...