r
Nosalty Logó

Mozzarella panna cotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Mozzarella panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1441 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4915.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 1441 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mozzarellát széttépkedjük, és 1 dl tej hozzáadása után botmixerrel pépesítjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, az olajat, a fokhagymakrémet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy pohárban feloldjuk a zselatint a hideg vízben.
  4. Felmelegítjük (nem forraljuk) a tejszínt, és egy kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük a zselatinnal.
  5. A keveréket a mozzarellához adjuk, majd szilikonformákba töltjük, és mennek a hűtőbe, minimum 3 órára dermedni.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7251
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Előételnek, vendégvárónak vagy kánikulai napokon könnyű vacsorának ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha édességről van szó, nekem sosem az olaszok indítják be a nyálelválasztásomat. Sok mindenben utánozhatatlanok ezek a helyes taljánok, de a desszertjeik engem nem nyűgöznek le. A francia, az osztrák, a német, és persze a magyar konyha édes remekei sok keserves reggeli öltözködős percet okoztak már nekem, de a panna cottától akár nádszálkarcsú is lehetnék. Adri barátnémnál gyakran készül a klasszikus változat, imádják a pasik és pikpakk kész is van. Na, ezt irigyeltem el tőle, és kísérleztem ki az ízhatásában tulajdonképpen caprese salátára (mozzarella- és paradicsomszeletek, bazsalikom, só, bors, olíva) emlékeztető előételt, állagát tekintve viszont mégiscsak névadójának sós mutánsa ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...