r
Nosalty Logó

Mozzarella panna cotta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Mozzarella panna cotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1441 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 360 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4915.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1633 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    592 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    678 micro
Összesen 1441 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mozzarellát széttépkedjük, és 1 dl tej hozzáadása után botmixerrel pépesítjük.
  2. Beletesszük az apróra vágott bazsalikomot, az olajat, a fokhagymakrémet, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy pohárban feloldjuk a zselatint a hideg vízben.
  4. Felmelegítjük (nem forraljuk) a tejszínt, és egy kézi habverő segítségével alaposan összekeverjük a zselatinnal.
  5. A keveréket a mozzarellához adjuk, majd szilikonformákba töltjük, és mennek a hűtőbe, minimum 3 órára dermedni.
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7250
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Előételnek, vendégvárónak vagy kánikulai napokon könnyű vacsorának ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha édességről van szó, nekem sosem az olaszok indítják be a nyálelválasztásomat. Sok mindenben utánozhatatlanok ezek a helyes taljánok, de a desszertjeik engem nem nyűgöznek le. A francia, az osztrák, a német, és persze a magyar konyha édes remekei sok keserves reggeli öltözködős percet okoztak már nekem, de a panna cottától akár nádszálkarcsú is lehetnék. Adri barátnémnál gyakran készül a klasszikus változat, imádják a pasik és pikpakk kész is van. Na, ezt irigyeltem el tőle, és kísérleztem ki az ízhatásában tulajdonképpen caprese salátára (mozzarella- és paradicsomszeletek, bazsalikom, só, bors, olíva) emlékeztető előételt, állagát tekintve viszont mégiscsak névadójának sós mutánsa ez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk