r
Nosalty Logó

Moskvauer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bruszliné
Moskvauer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 514 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    277.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    127 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    647 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    655.1 g
  • Cukor
    527 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 5128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancsok héját apró kockára vágjuk. Az 5 dkg cukrot megolvasztjuk, felengedjük 1 dl vízzel, beletesszük a narancshéjat és addig főzzük, míg a víz el nem párolog. Félretesszük.
  2. A tejszínt a cukorral 8 percig főzzük. Beletesszük a margarint,megvárjuk míg elolvad,majd a diót, mazsolát, az előzőleg elkészített narancshéjat, lisztet és még 5 percig főzzük.(Az illatok már itt csodásak, és a massza már így nagyon finom.)
  3. Szilikon sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat rakunk (gáztepsibe 16-ot, azért elég messze egymástól), és megsütjük.
  4. Sütés után kicsit hűlni hagyjuk és késsel, vagy spaklival leszedjük, és sütjük a következőt. Ebből a mennyiségből kb 70 db lesz. (Sokáig elálló édesség.)
  5. Ha mind kisült, olvasztunk csokoládét, és az alját ecsettel becsokizzuk.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7390
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bruszliné 8 recept

Iskolában tanultam, mi nagyon szeretjük, igazi karácsonyi édesség, előre el lehet készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...