r
Nosalty Logó

Morzsás almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Morzsás almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Összesen 543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Összesen 3258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Összesen 214 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 543 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    41.2 g

Zsír

  • Összesen
    134.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1408.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.6 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 3258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Elkészítés

A kevert tésztához:

  1. A kevert tésztához: A vajat a kétféle cukorral, a kézi mixerrel krémesre keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elkeverjük a sütőporral, átszitáljuk, és a vajas tojáskrémhez keverjük.
  2. Egy tepsit (20x30x8 cm) kevés vajjal kikenünk. A kevert tésztát a tepsibe simítjuk.
  3. Az almás réteghez: Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszúrjuk, vékony szeletekre vágjuk, a citromlével elkeverjük, és a kevert tésztára rendezzük.
  4. A morzsához: Az összes hozzávalót morzsásra dolgozzuk, és az almás rétegre szórjuk.
  5. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 7273
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert tészta sok almával és ropogós morzsával, egyszerű és finom.

Hozzávalók

A kevert tésztához:

Az almás réteghez:

A morzsához:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...