Morzsás almás pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
18g barna cukor67 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
Almás réteg hozzávalói
-
300g alma140 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a morzsához
-
25g vaj179 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
Összesen
1263
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
70g barna cukor266 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
Almás réteg hozzávalói
-
1200g alma562 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a morzsához
-
100g vaj717 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Összesen
5049
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
Hozzávalók a tésztához
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
9g vaj65 kcal
-
3.2g barna cukor12 kcal
-
2.5g tojás3 kcal
-
0g só0 kcal
Almás réteg hozzávalói
-
54.3g alma25 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
1.4g barna cukor5 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Hozzávalók a morzsához
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g finomliszt16 kcal
-
4.5g barna cukor17 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Összesen
226
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 206 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 183 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.2 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 275.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 192 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
1263
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 253.8 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 825 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1656.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 400 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 175 mg
-
Foszfor 731 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 664.8 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1101.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2162 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 2090 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 766 micro
-
β-crypt 127 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 636 micro
Összesen
5049
kcal
- 3% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 49.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
7 dkg barna cukor
-
1 db tojás
-
1 csipet só
Almás réteg hozzávalói
-
6 db alma
-
1 citromból nyert citromlé
-
3 dkg barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 kávéskanál szerecsendió
Hozzávalók a morzsához
-
10 dkg vaj
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg barna cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
Elkészítés
Hozzávalók a tésztához
- A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a cukrot, majd adjuk hozzá a villával enyhén felvert tojás. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába, és tegyük be legalább egy fél órára a hűtőbe.
- Egy teflonos sütőformába keresztben tegyünk két vastagabb csík sütőpapírt úgy, hogy jóval túllógjon a forma szélén (így könnyen ki tudjuk majd emelni a formából a megsült pitét).
- Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd a fólián nyújtsuk ki sütőforma nagyságúra. Ezután béleljük ki vele a formát.
- Az almát hámozzuk meg, majd negyedeljük fel, és távolítsuk el a magházat. Ezután facsarjuk rá a citromlevet, majd forgassuk alaposan össze (így az alma nem barnul meg a felhasználásig).
- A barna cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat és a szerecsendiót.
- Ezután a formában lévő tésztára tegyük rá az almaszeleteket, majd szórjuk meg a cukros keverékkel.
- A morzsához a lisztet keverjük össze a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a cukrot és a felkockázott puha vajat. Ezután morzsoljuk össze úgy, hogy darabos morzsát kapjunk.
- Az almaszeletek tetejére ezután egyenletesen szórjuk rá a durva morzsát.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 50-55 perc alatt szép aranyszínűre.
- A sütőből kivéve hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd a papírcsíkok segítségével, emeljük át egy rácsra, és hűtsük ki egészen.
- Tálalás előtt szeleteljük fel, majd ízlés szerint tejszínhabbal kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 158
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 85
- Össznézettség: 23434
- Feltöltés dátuma: 2016. november 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
Az omlós tészta az ízletes almaszeletekkel és a tetején roppanósra sült morzsával nagyon finom. A süteményevés élvezetét mi még fokoztuk egy kis tejszínhabbal.