r
Nosalty Logó

Moldovai édes túrós puliszka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Moldovai édes túrós puliszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.6 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 293 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.9 g
  • Cink
    395 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    309 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1550 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.2 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    944.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    617 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 2345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikeverjük a mézet, a nádcukrot és a vaníliás cukrot a tojással, majd beledolgozzuk a túrót, a citromlevet és -héjat.
  2. Megolvasztjuk a margarint, és simára keverjük a joghurttal, a sütőporral és a csipetnyi sóval.
  3. A tej és a víz elegyét forrásig melegítjük, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát (vigyázat: könnyen csomósodik!).
  4. Ha megfőtt a dara (akkor jó, amikor már elválik az edény falától, ahogy kevergetjük), hozzáadjuk először a cukros-tojásos elegyet, alaposan összedolgozzuk, majd ugyanígy teszünk a joghurtos-margarinos keverékkel is.
  5. Egy kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk margarinnal, és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát.
  6. Néhány percig hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon annyira, hogy rá tudjuk fektetni a tetejére az almaszeleteket. Ízlés szerint fahéjjal is megszórhatjuk.
  7. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
  8. Miután megsült, 2-3 órát pihentetjük, hogy kihűlhessen, és megszilárdulhasson a puliszka. Így nem esik össze, szépen megtartja a formáját.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19065
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept eredeti, fő forrása Gabojsza blogja. Az ő leírása, néhány más recept és a saját "reformosító" ötleteim segítségével jött létre ez a túrós puliszka recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...