Moldovai édes túrós puliszka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
19g kukoricadara68 kcal
-
38g tej21 kcal
-
38g víz0 kcal
-
10g méz30 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
5 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
19g tehéntúró28 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g alma23 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g zsemlemorzsa5 kcal
-
1g margarin9 kcal
Összesen
293
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
150g kukoricadara543 kcal
-
300g tej168 kcal
-
300g víz0 kcal
-
80g méz243 kcal
-
80g nádcukor304 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
400g alma187 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
10g margarin72 kcal
Összesen
2345
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
8.5g kukoricadara31 kcal
-
16.9g tej9 kcal
-
16.9g víz0 kcal
-
4.5g méz14 kcal
-
4.5g nádcukor17 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8.5g tehéntúró12 kcal
-
2.8g margarin20 kcal
-
8.5g joghurt5 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
22.5g alma11 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
-
0.6g margarin4 kcal
Összesen
131
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 599.6 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 118.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 298 micro
Összesen
293
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.3 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4796.9 g
-
Cink 395 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 1249 mg
-
Vas 309 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1550 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 354.2 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 944.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 637 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 100 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 579 micro
-
α-karotin 95 micro
-
β-karotin 617 micro
-
β-crypt 46 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2384 micro
Összesen
2345
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 270.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Kikeverjük a mézet, a nádcukrot és a vaníliás cukrot a tojással, majd beledolgozzuk a túrót, a citromlevet és -héjat.
- Megolvasztjuk a margarint, és simára keverjük a joghurttal, a sütőporral és a csipetnyi sóval.
- A tej és a víz elegyét forrásig melegítjük, majd takaréklángon, sűrű kevergetés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát (vigyázat: könnyen csomósodik!).
- Ha megfőtt a dara (akkor jó, amikor már elválik az edény falától, ahogy kevergetjük), hozzáadjuk először a cukros-tojásos elegyet, alaposan összedolgozzuk, majd ugyanígy teszünk a joghurtos-margarinos keverékkel is.
- Egy kapcsos tortaformát vékonyan kikenünk margarinnal, és megszórunk zsemlemorzsával, majd beleöntjük a masszát.
- Néhány percig hagyjuk hűlni, hogy megszilárduljon annyira, hogy rá tudjuk fektetni a tetejére az almaszeleteket. Ízlés szerint fahéjjal is megszórhatjuk.
- Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
- Miután megsült, 2-3 órát pihentetjük, hogy kihűlhessen, és megszilárdulhasson a puliszka. Így nem esik össze, szépen megtartja a formáját.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 112
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19096
- Feltöltés dátuma: 2010. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A recept eredeti, fő forrása Gabojsza blogja. Az ő leírása, néhány más recept és a saját "reformosító" ötleteim segítségével jött létre ez a túrós puliszka recept.