r
Nosalty Logó

Mojo Verde (a spanyol zöldmártás)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
Mojo Verde (a spanyol zöldmártás)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
Összesen 1537 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
Összesen 590 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 385 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2454.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1537 kcal
  • 0% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 70% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    942.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 590 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy robotgépbe vagy turmixgépbe rakjuk az összes hozzávalót (koriandert, a fokhagymát, a lime levét, a köményt, a jalapenót, a fehérborecetet és az olívaolajat). Addig turmixoljuk, amíg mártásszerűen össze nem áll. Ízesítsük sóval, és azonnal tálaljuk, vagy fedjük le és hűtsük le felhasználásig.
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 823
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 03.

Receptkategóriák

Mojo Verde (a spanyol zöldmártás)
Hering András 182 recept

Minden Mojo-szósz szülőhazája a spanyol Kanári-szigetek, és ez alól a Mojo Verde sem kivétel. Valójában a Mojo Verde (jelentése szó szerint „zöld szósz”) a régió egyik leghíresebb étele, és gyakran a másik legnépszerűbb slágerétellel, a Papas Arrugadasszal (spanyol ráncos krumpli) mellé tálalják. A Mojo egy nyers, friss és élénk szósz, amelyet fűszerként, feltétként vagy pácként használnak még halhoz, csirkéhez, zöldségekhez (de tulajdonképpen bármihez jó). Nem túlzás, készülj fel arra, hogy ezután MINDENRE Mojo szószt fogsz tenni. A Mojo verde (de cilantro) névre keresztelt változat egy korianderalapú, enyhén csípős, fokhagymás, fűszeres szósz, amely friss varázslatot kölcsönöz mindennek, amire rákenjük. Én most az alap Mojo Verdét készítettem el, de léteznek olyan változatai is, ahol avokádóval vagy majonézzel teszik krémessé a szószt. És ami még mellette szól: csak néhány percet vesz igénybe az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...