r
Nosalty Logó

Mojito macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glowaholic
Mojito macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 2182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Összesen 265 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.6 g
  • Cukor
    304 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    566 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    438 micro
Összesen 2182 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Elkészítés

A mandulás habcsókokhoz

  1. A mandulás habcsókok elkészítése:
  2. Szitáljuk össze egy nagy tálba a mandulalisztet a porcukorral.
  3. Verjük fel a tojásfehérjét lágy habbá, majd adagoljuk hozzá a cukrot és egy késhegynyi színezőpasztát (tényleg csak egy keveset), és verjük addig, míg fényes, borotvahab állagú tojáshabot kapunk. Akkor jó a tojáshab, ha az edényt megfordítva a hab megáll benne, a habkart kihúzva pedig kampókat formál, de nem törik.
  4. Adjuk hozzá az átszitált mandulalisztes keveréket, és először határozott mozdulatokkal, szilikonlapáttal, majd 20-25 keverő mozdulat után habkártyával lassan keverve dolgozzuk össze a masszát. A massza ebben a fázisban akkor jó, ha egyenletesen elkevertük, a habkártyát kihúzva pedig úgy emelkedik, mint egy cunami. A helyes keverési technikáról érdemes megnézni egy videót itt. Vigyázat, ha a masszát túlverjük, sütés közben összetörik a macaronok vékony héja.
  5. Habzsákba töltve kb. 3 cm-es pöttyöket nyomjunk a masszából dupla sütőpapírra (ennek az alsó rétegét elő is rajzolhatjuk), vagy szilikonlapra.
  6. Hagyjuk így pihenni legalább egy órát, ettől nőnek majd ki a talpacskái.
  7. 150 °C-on kb. 10 perc alatt süssük meg a habcsókokat. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, ezután szinte magától leválik majd a sütőpapírról vagy a szilikonlapról.
  8. A krém elkészítése:
  9. Reszeljük le a lime héját, és facsarjuk ki a levét.
  10. Porcukorral morzsoljuk össze a héjat az ujjaink között, míg szemcsés keveréket nem kapunk.
  11. Keverjük össze a tojássárgáját ezzel a keverékkel, és öntsük bele a lime levét is.
  12. Vízgőz fölött főzzük össze a krémet sűrűsödésig (kb. 83 °C-ig hevítsük, különben a tojás kicsapódik, és nem lesz egyenletes állaga).
  13. Szűrjük le az így kapott masszát, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
  14. Amikor langyos, kis darabokban adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, és keverjük simára.
  15. Ízesítsük a krémet egy kicsi mentasziruppal.
  16. A macaronok összeállítása:
  17. Ragasszuk össze a mandulás habcsókokat a lime krémmel.
  18. Hagyjuk fél nap hűtőben pihenni, hogy egy kicsit puhuljon, és az ízei is összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 380
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 89926
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mojito macaron
Glowaholic 14 recept

Túl vagyok a harmadik tepsi macaronon, ennek örömére megosztom a receptet, és a trükköket :) Sok-sok kutakodás és még több rettegés előzte meg az elsőt, de mindenkit arra bíztatok, hogy számoljon le a macaronfóbiával, ez a kaméleon desszert minden fáradozást megér! A mojito ízt tulajdonképpen a kényszer szülte: csak zöld ételfestékem volt otthon, így aztán átalakítottam a citromos receptet, így hóesésben, fagyban kicsit nyarat is idézve. Jó kísérletezgetést!  

Hozzávalók

A mandulás habcsókokhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...