r
Nosalty Logó

Mogyoróvajas croissant

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mogyoróvajas croissant
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 3509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 345 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 439 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    86.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4054.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1230 mg
  • Nátrium
    1840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    397 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meglangyosított tejet elkeverjük a mézzel és az élesztőt felfuttatjuk rajta.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltjük az alapanyagokat. Alulra a folyadékot: élesztős tej, joghurt, tojás, ecet, felülre a szilárd összetevőket: liszt és só. A tésztát dagasztóprogramon meggyúrjuk, kelesztjük.
  3. A megkelt tészta lágy, ezért alaposan lisztezett felületre borítjuk, átgyúrjuk, 8 részre osztjuk, kerek cipócskákat formálunk belőlük, amiket aztán kb. 20 cm-es körökké nyújtunk ki.
  4. Minden kinyújtott tésztakörön egyenletesen eloszlatunk 2 dkg-nyi reszelt hideg vajat, aztán rátesszük a következő tésztaréteget és vajat. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a tészta és a vaj. A felső rétegre már nem kerül vaj.
  5. Az így kapott vajas tésztaemelvényt óvatosan elkezdjük kinyújtani, míg kb. 44-45 cm átmérőjű kör lesz belőle. Ekkor derelyevágóval 8 egyenlő cikkre vágjuk.
  6. A cikkek alsó, széles részén elkenünk 1 evőkanálnyi mogyoróvajat, a tésztát feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól távol. A tetejüket tojással elkevert tejföllel megkenjük. Letakarjuk olajjal lefújt folpackkal és 1 jó órán át kelesztjük.
  7. 180 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen negyed óra alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4075
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mogyoróvajas croissant
Évi néni 1830 recept

Volt egy kevés mogyoróvajam, pont elegendő erre a célra. Új üveggel kell beszereznem, annyira bejött a recept. Kicsit több babra van vele, mint egy hagyományos kiflivel, de megéri.

Hozzávalók

A tésztához

A rétegzéshez

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...