r
Nosalty Logó

Mogyorós linzer meggylekvárral töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Mogyorós linzer meggylekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 6734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    238 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6339.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    1634 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    692.7 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2581 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2435 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1698 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 6734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 437 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A mogyorót kisebb tepsibe rakjuk, és pár percre meleg lernibe tesszük, míg színt kap. Majd ha kihűlt, ledaráljuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a liszt felét, majd hozzáadjuk a margarint, cukrot, mogyorót, tejfölt, sütőport és a többi lisztet.
  3. A tésztát elnyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk.
  4. Olajjal kikent tepsibe rakjuk, és 175 fokon kb 15 percet sütjük.
  5. Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 2780
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Ünnepre készült a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...