r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokis háromszögek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós-csokis háromszögek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 6753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Összesen 501 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 844 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    440.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    190 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5190.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    874 mg
  • Foszfor
    2567 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    619.4 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    208 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    393 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2113 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1408 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 6753 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 501 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a tésztát. Ehhez összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót.
  2. Összemorzsoljuk a margarinnal és végül elvegyítjük benne a tojássárgáját.
  3. A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőbe tesszük, de nyugodtan maradhat akár egy éjszakára is.
  4. Közben előmelegítjük a sütőt, kibélelünk egy 30 x 40 cm -es tepsit sütőpapírral.
  5. Elkészíthetjük a mogyorós masszát. A mogyorót apró darabokra vágjuk, vagy daráljuk. Nem gond, ha erre nincs lehetőség, legfelejebb nagyobb méretű sütiket gyártunk később.
  6. A massza többi hozzávalóját (cukor, vaj, só, méz) a vízzel felforraljuk. Ha felforrt levesszük a tűzről és belekeverjük a mogyorót. Hagyjuk kihűlni.
  7. Összeállítjuk a sütit: a tésztát kivesszük a hűtőből és egyenletes vastagságban a tepsi aljába nyomogatjuk.
  8. Villával megszúrkáljuk pár helyen, ezután rákanalazzuk a mogyorós masszát, szintén egyenletesen elosztva.
  9. Az előmelegített sütőben kb. 10-15 percig kell sütni.
  10. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, de még langyosan kis négyztekre, majd azokat - átlósan felezve - háromszögekre vágjuk.
  11. Ha teljesen kihűltek, olvasztott csokiba mártogatjuk az egyik oldalukat.
  12. Mivel linzer tészta az alapja, jót tesz neki, ha áll egy éjszakát zárt dobozban, vagy fóliával letakarva.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9513
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 03.

Ajánló

Forrásom még lekvárt ken a linzeralapra, és egy réteg marcipánt is nyújt rá, a masszához való mogyoró felét pedig mandulával helyettesíti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer egy fitnessz napon kóstoltam meg az egyik kekszgyár földimogyorós sütijét. Nagyon furcsa új élmény volt a földimogyorót édes verzióban érezni. Édekes, hogy a dióhoz, mandulához gondolkodás nélkül süteményeket társítok, a földimogyoróra viszont sosem gondoltam még ebben a formában. Nem úgy azóta.... :) Ezért is örültem, amikor megtaláltam a fenti recept átvariált verzióját. Én így is elég kalóriadúsnak ítéltem meg a sütit, úgyhogy maradtam az eredeti verziónál, és az új élménynek teret adva csak mogyoróval (egy kicsit csökkentett mennyiséggel) készítettem el.

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorós masszához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...