r
Nosalty Logó

Mogyorós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mogyorós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1885.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    984 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    1202 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    477.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, a bőrét leszedjük, a csontról lefilézzük, csíkokra vágjuk.
  2. A szójaszószba belekeverjük a gyömbért, a chilit, az apróra vágott fokhagymát, 1 ek mogyoróolajat, majd a húst beleforgatjuk.
  3. Hagyjuk pácolódni egy fél órát.
  4. A barnarizst átmossuk, majd forró, másfélszeres vízben fél óra alatt megfőzzük.
  5. A serpenyőben a húsokat lepirítjuk.
  6. Hozzáadjuk a mogyorószemeket és a felaprított gombát, megpároljuk.
  7. Amikor kész, felöntjük 1 dl tejszínnel, hozzáadjuk a megfőtt rizst, összefőzzük pár perc alatt és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 285
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 34544
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elfogyott a só... a hús már lefilézve, felcsíkozva. Viszont volt szójaszósz, ami megmentett, mivel igencsak sós. És ezután minden jött magától... a chili, a mogyoró, a rizs. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...