r
Nosalty Logó

Mogyorós birsalmapite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorós birsalmapite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 313 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    382.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.5 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1529.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    309 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1014 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk (bár az elején féltem, hogy ez hogyan fog vajon összeállni, de aztán szépen lassan sikerült:)), majd egy órára berakjuk pihenni a hűtőbe.
  2. Ezalatt megpucoljuk a birsalmát, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, folyékony édesítőszert is teszünk rá.
  3. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, és kerek szilikonformába tesszük. Villával átszúrjuk néhány helyen, és rárakjuk a baracklekvárt, majd egyenletesen elosztjuk a reszelt birsalmát.
  4. 20 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, majd megszórjuk a tört mogyoróval, és még 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2176
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel a birsalma tipikusan őszi süti, amikor megláttam a munkahelyemhez közeli zöldségesnél, hogy egészséges birsalmái vannak, nem tudtam megállni, hogy vegyek 2 nagy darabot. A birsalmánál finomabb, különleges gyümölcs nincs!:) Én imádom! Ez a süti pedig... tökéletes! Savanykás, mégis édes... A mogyoró nagyon érdekessé teszi. Verhetetlen!:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...