r
Nosalty Logó

Mogyorós Baileys-es muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
xmeemerzx
Mogyorós Baileys-es muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 4397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Összesen 272 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 731 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    1507 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1747 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.5 g
  • Cukor
    215 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1200 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 4397 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

  • 1 tasak tejszínízű pudingpor (azért ezt választottam, mert maga a Baileys is tejszínnel készül, és ennek a pudingnak az egyik legsemlegesebb az íze)
  • 4 dl tej (attól függ, hogy ki mennyire szereti sűrűn a krémet)
  • 3 ek cukor (szintén ízlés kérdése:))
  • 50 ml baileys (ismét a saját ízlésünkön múlik csak, én szeretem, ha kicsit erőteljesebben érződik a krémben az ital is)

Hab

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot és sütőport egy nagyobb tálba tesszük, szükség esetén átszitálva. Hozzáütjük a tojásokat és a margarint is. (Utóbbit szeretem mikróban megolvasztani, szerintem egy hígabb tészta ebben az esetben kicsit könnyebben kezelhető.)
  2. Az összeset robotgéppel összedolgozzuk, és kapszlis sütőformába adagoljuk. Minden papírkát kb. 3/4-ig töltünk, és tűpróbáig sütjük őket 200-220 fokon.
  3. Ha teljesen kihűltek, akkor almamagozóval (vagy kés segítségével, ha nincs magozó) lyukakat fúrok mindbe, ezekbe kerül majd a pudingos krém.

Töltelék

  1. A pudingot a cukorral és a tasaktól eltérően kevesebb tejjel megfőzzük, így sűrűbb lesz. Megvárjuk, hogy kb. félig elhűljön, majd hozzáadom a Baileys-t, aminek így nem fő el az összes alkoholtartalma, viszont isteni mogyorós ízt kölcsönöz a krémnek.

Hab

  1. Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a mogyorókat, és kihűlést követően durvára aprítjuk. A növényi habalapot a cukorral keményre habosítjuk.

Összeállítás

  1. A muffinok mélyedéseit megtöltjük a krémmel, a habot csillagcsöves habzsákból körkörösen felfelé haladva nyomjuk rájuk, ezzel is eltakarva a középső lyukat.
  2. Végül megszórjuk a durvára aprított mogyoróval és kész is. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 814
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
xmeemerzx 1 recept

Tavaly nyáron jött az ötlet ehhez a sütihez, még a szezonális munkám során. Imádom a mogyorós Baileys-t és a muffinokat, ezért gondoltam, kombinálom őket, és jó vége lett a "házasításnak". :) Remélem másoknak is ízleni fog.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...