Mogyorókrém torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13g fehér csokoládé67 kcal
A mogyorókrémhez
-
38g nutella202 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
78 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
A díszítéshez
-
1g vaj6 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
10g toffifee51 kcal
Összesen
886
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
440g tojás554 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
A mogyorókrémhez
-
300g nutella1617 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
A díszítéshez
-
7g vaj50 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
80g toffifee411 kcal
Összesen
7100
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
22.2g tojás28 kcal
-
6g rétesliszt22 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
27 kcal
A mogyorókrémhez
-
15.1g nutella81 kcal
-
25.2g mascarpone102 kcal
-
12.6g növényi habtejszín32 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
A díszítéshez
-
0.4g vaj3 kcal
-
5g étcsokoládé28 kcal
-
4g toffifee21 kcal
Összesen
359
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 60.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 906.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.3 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
886
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 134.6 g
Zsír
-
Összesen 481.1 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7250.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1700 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 428 mg
-
Foszfor 2926 mg
-
Nátrium 1968 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546 g
-
Cukor 388 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 316.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 681 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 262 micro
-
Kolin: 1234 mg
-
Retinol - A vitamin: 675 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2030 micro
Összesen
7100
kcal
- 9% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojás
-
8 evőkanál rétesliszt
-
6 ek cukor
-
1 csomag sütőpor
-
100 g fehér csokoládé
A mogyorókrémhez
-
300 g nutella
-
500 g mascarpone
-
2.5 dl növényi habtejszín
-
2 csomag habfixáló
A díszítéshez
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy 16 szeletes csatos tortaformát (vajazzuk, lisztezzük).
- A tojásokat megmossuk, és különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
- A széttördelt fehér csokit gőzfürdő fölé helyezzük, és egynemű masszává olvasztjuk folyamatos felügyelet mellett.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgájákat egyenként hozzáadjuk a fehérjék felvert habjához, ezzel tovább verjük még pár percig.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd elkeverjük.
- A piskótatésztához óvatosan hozzákeverjük az egyneművé olvadt fehér csokit.
- A masszát a tortaformába öntjük, és berakjuk a sütőbe sülni, fél óra elteltével már végezhetünk tűpróbát a piskótán.
- A mogyorós nugátkrémet elkeverjük a mascarponéval.
- A Hulalát felverjük 1 csomag habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és együtt verjük még néhány percig, majd hozzáadjuk a másik habfixálót.
- Amíg a piskóta elkészül, és teljesen kihűl, a krémet hűtőbe rakjuk.
- A megsült és kihűlt piskótát kiszedjük a formából, és három részre vágjuk.
- A krémet három részre osztjuk, és a piskótákat rétegezzük vele, majd az utolsó harmaddal az egész tortát bevonjuk (felül és körben a szélét).
- A díszítéshez az étcsokoládét pici vajjal gőzfürdő fölé tesszük, és egyneművé olvasztjuk, ezt követően pedig tetszés szerint díszítjük a Toffifee bonbonokat is felhasználva.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 34260
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
Nálunk "csak úgy" készült, de bármilyenalkalomra megállja a helyét. A nagyon édesszájúak imádni fogják :-).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Csibedina
70 recept
Egy receptmagazinban találkoztam egy Toffifee tortával, ami külcsínyre nagyon megtetszett. A receptet olvasva már nem volt annyira meggyőző, így szokás szerint kitaláltam egy saját verziót. A piskóta és a krém is nagyon kellemes, lágy és hihetetlen összhangban vannak az ízek.