r
Nosalty Logó

Mogyorókrém torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Mogyorókrém torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 886 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 7100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Összesen 359 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 886 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    481.1 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7250.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1700 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2926 mg
  • Nátrium
    1968 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2030 micro
Összesen 7100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 359 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, előkészítünk egy 16 szeletes csatos tortaformát (vajazzuk, lisztezzük).
  2. A tojásokat megmossuk, és különválasztjuk a fehérjét és a sárgáját.
  3. A széttördelt fehér csokit gőzfürdő fölé helyezzük, és egynemű masszává olvasztjuk folyamatos felügyelet mellett.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd a sárgájákat egyenként hozzáadjuk a fehérjék felvert habjához, ezzel tovább verjük még pár percig.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd elkeverjük.
  6. A piskótatésztához óvatosan hozzákeverjük az egyneművé olvadt fehér csokit.
  7. A masszát a tortaformába öntjük, és berakjuk a sütőbe sülni, fél óra elteltével már végezhetünk tűpróbát a piskótán.
  8. A mogyorós nugátkrémet elkeverjük a mascarponéval.
  9. A Hulalát felverjük 1 csomag habfixálóval, majd hozzáadjuk a mogyorós krémet, és együtt verjük még néhány percig, majd hozzáadjuk a másik habfixálót.
  10. Amíg a piskóta elkészül, és teljesen kihűl, a krémet hűtőbe rakjuk.
  11. A megsült és kihűlt piskótát kiszedjük a formából, és három részre vágjuk.
  12. A krémet három részre osztjuk, és a piskótákat rétegezzük vele, majd az utolsó harmaddal az egész tortát bevonjuk (felül és körben a szélét).
  13. A díszítéshez az étcsokoládét pici vajjal gőzfürdő fölé tesszük, és egyneművé olvasztjuk, ezt követően pedig tetszés szerint díszítjük a Toffifee bonbonokat is felhasználva.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 34226
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

Nálunk  "csak úgy" készült, de bármilyenalkalomra megállja a helyét. A nagyon édesszájúak imádni fogják :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Egy receptmagazinban találkoztam egy Toffifee tortával, ami külcsínyre nagyon megtetszett. A receptet olvasva már nem volt annyira meggyőző, így szokás szerint kitaláltam egy saját verziót. A piskóta és a krém is nagyon kellemes, lágy és hihetetlen összhangban vannak az ízek.

Hozzávalók

A tésztához

A mogyorókrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...