Mixed Berries Swirl Cheesecake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
17g kekszmorzsa70 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g vaj17 kcal
A krémhez
-
42g krémsajt104 kcal
-
6 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
19 kcal
Az öntethez
-
24 kcal
-
25g cukor97 kcal
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
100g kekszmorzsa419 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
14g vaj100 kcal
A krémhez
-
250g krémsajt625 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
40g lekvár/ dzsem111 kcal
Az öntethez
-
350g erdei gyümölcs mix144 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
2653
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
8.6g kekszmorzsa36 kcal
-
2.6g margarin19 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
A krémhez
-
21.6g krémsajt54 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
-
1.7g citromlé0 kcal
-
2.6g habtejszín8 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
3.4g lekvár/ dzsem10 kcal
Az öntethez
-
30.2g erdei gyümölcs mix12 kcal
-
12.9g cukor50 kcal
Összesen
229
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 149.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
443
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 117.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 423 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 897.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 466 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 346.5 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 580 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 86 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
2653
kcal
- 6% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
229
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 g kekszmorzsa
A krémhez
-
250 g krémsajt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
30 ml habtejszín
-
2 db tojás
-
2 evőkanál finomliszt
Az öntethez
Elkészítés
A tésztához
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Először a tésztához ledaráljuk, vagy egy zacskóban sodrófával összetörjük a kekszet. Ezután hozzákeverjük az olvasztott margarint és a cukrot (nem fog összeállni, morzsás marad). Kivajazott tortaformába öntjük és kezünkkel elegyengetjük úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Ezután berakjuk a hűtőbe lehűlni.
- A krémhez mixerrel összekeverjük a krémsajtot a tojásokkal, majd hozzáadjuk a citromlét, a citrom reszelt héját. Jól elkeverjük majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és a habtejszínt. Elkeverjük, majd legvégül hozzáadjuk a lisztet.
- Egy lábosba közben felmelegítjük/felolvasztjuk a lekvárt.
- A krémet ráöntjük a lehűlt tésztára, majd a krém tetejére csurgatunk a lakvárból egy két foltot, melyeket hurkapálcika segítségével a krémbe keverünk, így alakul majd ki a márványos hatás.
- Sütőben 180 fokon 10 percig sütjük, majd 120 fokon további 1 órát sütjük.
- Míg sül a torta elkészítjük az öntetet. Egy lábosba borítjuk a kiolvasztott fagyasztott gyümölcsöket úgy, hogy ne kerüljön bele a leve. Hozzáadjuk a cukrot (ha valaki édesebben szereti, akkor 20 dkg ajánlott, de 15 dkg is elég) és kevergetve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ha túl sűrű lenne, hígíthatjuk a fagyasztott gyümölcs levével.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 9770
- Feltöltés dátuma: 2011. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A karácsonyi menü nagy sikert aratott desszertje :) FONTOS megemlítenem, hogy a hozzávalók egy kicsi tortaformához valók (mivel nekem csak ekkora volt). Tehát az átlagos tortához (26 cm), mindennek a duplája szükséges!!!!!!!!! De ez szerintem nem probléma, hisz nálunk is az egyetlen probléma a méretével volt, hogy túl hamar elfogyott!!!