Mititei - grillezett román kolbászkák
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Barny
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
442
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
4428
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
27.8g marhahús39 kcal
-
27.8g bárányhús74 kcal
-
27.8g sertéshús46 kcal
-
4.6g napraforgó olaj41 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
9.3g alaplé1 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
205
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 36.2 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 704.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 125 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
442
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 362.3 g
Zsír
-
Összesen 313 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 153 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 1182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7043.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 479 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 3605 mg
-
Nátrium 2198 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 44 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 109 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 146 micro
-
Kolin: 881 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
4428
kcal
- 19% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 102 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
-
600 g marhahús
-
600 g bárányhús
-
600 g sertéshús
-
100 ml napraforgó olaj
-
1 fej fokhagyma
-
1 tk szódabikarbóna
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Húsainkat a fokhagyma cikkekkel együtt legalább kétszer daráljuk le. Adjuk hozzá fűszereinket, a szódabikarbónát, az olajunk felét és a langyos hús alaplevünket. (A két utóbbi alapanyag felelős később a kolbászkáink szivacsosságáért.)
- Ha van rá lehetőség, az alapanyagokat konyhai robotgép segítségével keverjük össze addig, amíg az összes folyadékot fel nem vette, és az egész egy krémes masszát nem alkot. Ha nincs gépünk, akkor karerősítő kézimunka.
- A masszát a legjobb, ha egy napon át hűtőben állni hagyjuk az ízek összeérése miatt!
- A kézzel való formázástól egyszerűbb megoldás, ha egy 3 cm lyukszélességűre vágott habzsákot használunk. Töltsük meg a zsákot a masszával, és a munkaasztalra kb. 1 méter hosszúságúra nyomjuk ki a masszát, majd késsel vágjuk 10 cm-es darabokra, és már készen is vannak a kolbászkáink.
- Sütésére többféle megoldás is van. Parázs felett rácson, bordás serpenyőben vagy egyszerűen grill lapon. De bármit is válasszunk, az eszközt mindenképpen kenjük meg egy kis olajjal.
- A kolbászkák mindkét oldalát kb. 4 percig süssük, viszonylag nagy hőmérsékleten, hogy kívülről kérget kapjon, de belül szaftos maradjon.
- Tálalásához készítsünk csípős vagy fokhagymás szószt. Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3052
- Feltöltés dátuma: 2013. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Barny
35 recept
A román eredetű Mitetei a szerb Csevapcsicsa unokatestvére. Lehet előétel hidegen vagy melegen, de megállja a helyét főételként is, sőt party snackként sem az utolsó.