r
Nosalty Logó

Mititei - grillezett román kolbászkák

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Barny
Mititei - grillezett román kolbászkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 442 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4428 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 442 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    362.3 g

Zsír

  • Összesen
    313 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7043.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    479 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    3605 mg
  • Nátrium
    2198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 4428 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húsainkat a fokhagyma cikkekkel együtt legalább kétszer daráljuk le. Adjuk hozzá fűszereinket, a szódabikarbónát, az olajunk felét és a langyos hús alaplevünket. (A két utóbbi alapanyag felelős később a kolbászkáink szivacsosságáért.)
  2. Ha van rá lehetőség, az alapanyagokat konyhai robotgép segítségével keverjük össze addig, amíg az összes folyadékot fel nem vette, és az egész egy krémes masszát nem alkot. Ha nincs gépünk, akkor karerősítő kézimunka.
  3. A masszát a legjobb, ha egy napon át hűtőben állni hagyjuk az ízek összeérése miatt!
  4. A kézzel való formázástól egyszerűbb megoldás, ha egy 3 cm lyukszélességűre vágott habzsákot használunk. Töltsük meg a zsákot a masszával, és a munkaasztalra kb. 1 méter hosszúságúra nyomjuk ki a masszát, majd késsel vágjuk 10 cm-es darabokra, és már készen is vannak a kolbászkáink.
  5. Sütésére többféle megoldás is van. Parázs felett rácson, bordás serpenyőben vagy egyszerűen grill lapon. De bármit is válasszunk, az eszközt mindenképpen kenjük meg egy kis olajjal.
  6. A kolbászkák mindkét oldalát kb. 4 percig süssük, viszonylag nagy hőmérsékleten, hogy kívülről kérget kapjon, de belül szaftos maradjon.
  7. Tálalásához készítsünk csípős vagy fokhagymás szószt. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3054
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A román eredetű Mitetei a szerb Csevapcsicsa unokatestvére. Lehet előétel hidegen vagy melegen, de megállja a helyét főételként is, sőt party snackként sem az utolsó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...