Mindig finom rizses csirke
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Mimóza-Mimike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Húsos szaft hozzávalói
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
45g fehér hagyma16 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
58g csemegekukorica49 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
75g víz0 kcal
Rizs hozzávalói
-
125g rizs448 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g víz0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
Összesen
1188
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Húsos szaft hozzávalói
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
180g fehér hagyma66 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
230g csemegekukorica198 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
300g víz0 kcal
Rizs hozzávalói
-
500g rizs1790 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
4752
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
Húsos szaft hozzávalói
-
26.4g csirkemellfilé32 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
-
5.9g fehér hagyma2 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7.6g csemegekukorica7 kcal
-
8.3g zöldborsó7 kcal
-
9.9g víz0 kcal
Rizs hozzávalói
-
16.5g rizs59 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16.5g víz0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
Összesen
158
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1835.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 681 mg
-
Nátrium 889 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 512 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1921 micro
Összesen
1188
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 236.3 g
Zsír
-
Összesen 197.9 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7342.4 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 539 mg
-
Foszfor 2725 mg
-
Nátrium 3554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 2047.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 75 mg
-
C vitamin: 134 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 107 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1533 micro
-
Kolin: 796 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 1233 micro
-
β-crypt 265 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7684 micro
Összesen
4752
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
158
kcal
Hozzávalók
Húsos szaft hozzávalói
-
80 dkg csirkemellfilé
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 közepes db fehér hagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
230 g csemegekukorica
-
25 dkg zöldborsó
-
3 dl víz
Rizs hozzávalói
-
2.5 bögre rizs
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
5 dl víz
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Húsos szaft hozzávalói
- Először a rizst készítsük el, mert ennél a receptnél picit időigényesebb, mint általában.
- A rizst megmossuk. Teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk az étolajat, a sót a borsot, a petrezselymet. Jól átkavarjuk, majd felöntjük dupla csésze vízzel.
- Nagylángon feltesszük főni, majd felforraljuk, s ha felforrt, 10 percre legkisebb lángon, fedő alatt megpároljuk.
- A kész rizst szűrőbe öntjük, csapvízzel átöblítjük, majd kavarás nélkül várunk fél-háromnegyed órát míg lecsöpög.
Rizs hozzávalói
- A hagymákat aprítsuk fel, majd az olajon pároljuk meg egy lábasban.
- A felkockázott csirkemellet adjuk a dinsztelt hagymához, és nagy lángon pirítsuk fehérre. Ha kifehéredett a húsunk, hozzáadhatjuk a sót, borsot, kukoricát, zöldborsót, pirospaprikát, ízlés szerint akár ételízesítőt is. Jól átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepjen minden hozzávalót.
- Fél órán át pároljuk közepes lángon, néha megkavarjuk, hogy le ne égjen. Ha a leve már besűrűsödött és szaftos lesz, kavarjuk össze a rizzsel.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4036
- Feltöltés dátuma: 2014. december 06.
Ajánló
Tipp: A szaft disznóhúsból is elkészíthető, csak akkor a szaft főzési ideje másfél óra, vagy, amíg a hús meg nem puhul.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Mimóza-Mimike
6 recept
"Mindig finom", vagyis igazából nem rontottam el még soha.:) Ezen ételeket rendszerint úgy készítik, hogy a rizst a végén a szafttal főzik össze, felöntve vízzel, hogy egyben főjön készre az étel. Na én nem! És van különbség? Biztosíthatok mindenkit, hogy nincs, csak annyi, hogy nincs meg a rizs szétfővésének a kockázata! :) Tipp: Apró trükk, hogy a rizsünk ne ragadjon össze, miután készre főztük, öntsük egy szűrőbe, majd öblítsük le alaposan csapvízzel, s bármi kavargatás nélkül várjunk még tisztességesen fél - háromnegyed órát, míg lecsöpög. Így lesz ehhez az ételhez tökéletes a rizsünk :)