r
Nosalty Logó

Mindig finom rizses csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mimóza-Mimike
Mindig finom rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 4752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Összesen 158 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1835.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    889 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    512 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1921 micro
Összesen 1188 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    236.3 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7342.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    539 mg
  • Foszfor
    2725 mg
  • Nátrium
    3554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2047.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    75 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1533 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1233 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7684 micro
Összesen 4752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Elkészítés

Húsos szaft hozzávalói

  1. Először a rizst készítsük el, mert ennél a receptnél picit időigényesebb, mint általában.
  2. A rizst megmossuk. Teflon edénybe öntjük, hozzáadjuk az étolajat, a sót a borsot, a petrezselymet. Jól átkavarjuk, majd felöntjük dupla csésze vízzel.
  3. Nagylángon feltesszük főni, majd felforraljuk, s ha felforrt, 10 percre legkisebb lángon, fedő alatt megpároljuk.
  4. A kész rizst szűrőbe öntjük, csapvízzel átöblítjük, majd kavarás nélkül várunk fél-háromnegyed órát míg lecsöpög.

Rizs hozzávalói

  1. A hagymákat aprítsuk fel, majd az olajon pároljuk meg egy lábasban.
  2. A felkockázott csirkemellet adjuk a dinsztelt hagymához, és nagy lángon pirítsuk fehérre. Ha kifehéredett a húsunk, hozzáadhatjuk a sót, borsot, kukoricát, zöldborsót, pirospaprikát, ízlés szerint akár ételízesítőt is. Jól átkavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepjen minden hozzávalót.
  3. Fél órán át pároljuk közepes lángon, néha megkavarjuk, hogy le ne égjen. Ha a leve már besűrűsödött és szaftos lesz, kavarjuk össze a rizzsel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4031
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Ajánló

Tipp: A szaft disznóhúsból is elkészíthető, csak akkor a szaft főzési ideje másfél óra, vagy, amíg a hús meg nem puhul.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mimóza-Mimike 6 recept

"Mindig finom", vagyis igazából nem rontottam el még soha.:) Ezen ételeket rendszerint úgy készítik, hogy a rizst a végén a szafttal főzik össze, felöntve vízzel, hogy egyben főjön készre az étel. Na én nem! És van különbség? Biztosíthatok mindenkit, hogy nincs, csak annyi, hogy  nincs meg a rizs szétfővésének a kockázata! :) Tipp: Apró trükk, hogy a rizsünk ne ragadjon össze, miután készre főztük, öntsük egy szűrőbe, majd öblítsük le alaposan csapvízzel, s bármi kavargatás nélkül várjunk még tisztességesen fél - háromnegyed órát, míg lecsöpög. Így lesz ehhez az ételhez tökéletes a rizsünk :)

Hozzávalók

Húsos szaft hozzávalói

Rizs hozzávalói

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...