r
Nosalty Logó

Mince pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Mince pie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.7 g

Zsír

  • Összesen
    207.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3839.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1822 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    811.7 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    283 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    747 micro
Összesen 5440 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Először elkészítjük a tölteléket, apróra vágjuk a gyümölcsöket (mehet bele tetszés szerinti aszalt gyümölcs, ami van otthon, csak az arányokra vigyázzunk). Feltesszük őket egy kis serpenyőben a mazsolákkal, a sziruppal (lehet golden szirup, méz, szőlőszirup, vagy egy kis vízzel elkevert lekvár)és 2 dlédes borral a tűzre, és karamellizáljuk egészen addig, amíg a szirup sűrű alatta. Kihűtjük.
  2. A tésztájához habosítjuk a vajat a cukorral, utána következik a tojás, konyak, vaníliás cukor, és hozzáadjuk a sütőporos lisztet, kissé összegyúrjuk.
  3. Egy kis darabot kihagyva (ebből lesznek a díszek a tetejére) kinyújtjuk a tésztát, egy kerek tepsibe tesszük, legyen kis fala.
  4. A gyümölcsös masszához hozzáadjuk az apróra vágott magvakat, és a maradék 1 dl édes bort, jól összekeverjük, rátesszük a tésztánkra. A maradék tésztával díszítjük.
  5. Közepes sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7487
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 13.

Ajánló

Tujajdonképpen nagyon egészséges a sok aszalt gyümölccsel és a mandulával, dióval, mogyoróval. A cukrot lehet édesítővel helyettesíteni.. Ha marad a téli gyümölcssalátából, ahhoz lehet csak az apróra vágott magokat keverni, kis likőrt löttyinteni rá, és kész is a töltelék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Az angol Karácsony elmaradhatatlan harmadikja a Christmas Cake és a Christmas pudding után. A mince darált húst jelent, nagyon régen a hússal keverték össze a gyümölcsös masszát, de az évszázadok során a hús már kimaradt belőle, és így lett egy nagyon finom, téli gyümölcspite. Általában személyi kis adagokban, a muffin formában sütik, vagy nyitott, csillaggal díszített tésztával a tetején, vagy csukott tésztatetővel, de ebben a nagy rohanásban kinek van ideje kis tésztákat nyújtogatni a muffin sütőbe..:)) A kis tortában benne van az anyag, nagyon szép is, és ki mondta, hogy szeletekben nem lehet elfogyasztani...?

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...