r
Nosalty Logó

Mille-feuille

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Saza
Mille-feuille
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Lapok

Vaníliás krém

Hab

507
Kalória
8.9g
Fehérje
63g
Szénhidrátok
23.9g
Zsír
47.3g
Víz
106.3g
Koleszterin
870.8mg
Rost
41.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 3032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Lapok

Vaníliás krém

Hab

Összesen 213 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 507 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    830 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.1 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    283.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    337 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 3032 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

Lapok

  1. Egy 35 x 40 cm-es tepsibe rakjunk sütőpapírt.
  2. Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2 mm-es vastag 35 x 40 cm-es téglalapra, és helyezzük a tésztát a tepsibe.
  3. Melegítsük fel a sütőt 200 C -ra.
  4. Szurkáljuk meg a tészta egész felületét egy villával. Vékonyan kenjük meg tejjel, és szórjuk meg a cukorral.
  5. Középső rácson süssük körülbelül 15 percig.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Vaníliás krém

  1. Egy kis fazékba öntsük bele a tejet, és adjuk hozzá a vanília kivonatot. Melegítsük a tejet, amíg elkezd forrni.
  2. Egy másik fazékban keverjük össze a cukrot és a lisztet.
  3. Adjuk hozzá a tojást, és kézi habverővel addig kevergessük, amíg a keverék könnyű és puha lesz.
  4. Adjunk egy merőkanálnyi meleg tejet a tojásos keverékhez, majd kevergetés mellett öntsük hozzá a maradék tejet. Közepes lángon főzzük, állandó kevergetés mellett.
  5. Miután felforrt, főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. Tegyük át egy tálba, és rögtön tegyünk folpackot a tetejére.
  6. Hagyjuk kihűlni.

Hab

  1. Egy tálban verjük fel a tejszínt a cukorral és vaníliával. Tartsuk hidegen.
  2. Szeleteljük a sült és hűtött leveles tészta téglalapot keresztbe 3 egyforma csíkra.
  3. Az első tészta tetejére kenjük rá az összes vaníliás krémet, és fedjük le egy második csík tésztával.
  4. Ennek a tetejére kenjük rá a tejszínhabot, majd fedjük le az utolsó darab leveles tésztával.
  5. A tetejét szórjuk meg porcukorral.
  6. Hűtve tálaljuk, és tartsuk hűtőszekrényben.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 35x40

Valami habos, krémes sütire vágytam a hétvégén, és erre esett a választás. Sokszor ettem cukrászdában, de ez az első alkalom, hogy otthon is megpróbáltam elkészíteni. Meglepően könnyű volt, mindenkinek ajánlom a receptet, és hogy bátran álljon neki a készítésnek. Rendkívül mutatós, kiváló vendégvárásra, különleges alkalmakra, vagy csak úgy. :) Az eredeti recept a neten található.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

50 felett napi 20 gramm ebből a szénhidrátból: nem lesz...

Nem újdonság, hogy az egészséges életmód része a megfelelő táplálkozás, ezzel kapcsolatban pedig van néhány ökölszabály, amit egy bizonyos kor felett kifejezetten érdemes megfogadni. A szénhidrátra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint mumusra, pedig nem zárhatjuk ki életünkből. 50 felett például egy bizonyos fajtája igenis egészségtámogató hatású.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!