r
Nosalty Logó

Milánói makaróni 5. - zöldséges

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norci79
Milánói makaróni 5. - zöldséges
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1929 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    367 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    746 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6236 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10068 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 483 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    105.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5220.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2000 mg
  • Nátrium
    1468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1029.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2985 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    9943 micro
  • β-karotin
    24944 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    40272 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 1929 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    503 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2038 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, és vagy nagyon apróra vágjuk, vagy lereszeljük a legkisebb lyukú reszelőn.
  2. A répákkal ugyanígy járunk el.
  3. Az olívaolajon a hagymát megdinszteljük, majd rátesszük a lereszelt répákat.
  4. Ha a zöldség is megdinsztelődött, a darált húst is hozzátesszük, és fehéredésig pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
  6. Ha felforrt, beleöntjük a paradicsompürét is. Készre főzzük kb. 30-35 perc alatt, és megkóstoljuk, hogy a paradicsom miatt mennyire savanyú, ízlés szerint édesítjük, ha szükséges.
  7. Kifőzzük a makaróni tésztát, a sajtot lereszeljük, és tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9082
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

A húgom kedence gyerekkora óta...anya nagyon sokszor készítette nekünk. Most már én is el tudom készíteni. A recept egy régi olasz gyűjteményből való. Dúsíthatjuk gombával is, néha mi is szoktuk, de az eredeti recept nem írja.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...