r
Nosalty Logó

Miki pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kokó
Miki pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 565 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    927 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5862.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1487 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    1562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    810.2 g
  • Cukor
    472 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    733 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1334 micro
Összesen 4499 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat a szilva kivételével egy tálba rakjuk, és egy sűrű, folyós masszává keverjük. A sütőt bekapcsoljuk.
  2. A szilvát kimagozzuk, és négybe vágjuk.
  3. A tepsit kiolajozzuk, és behintjük zsemlemorzsával mindenütt.
  4. A tésztát a tepsibe öntjük, és eligazítjuk egyenletesen, majd rátesszük a szilvát, hogy mindenütt befedje a tésztánkat. A tetejét meghintjük ízlés szerint fahéjas cukorral, majd irány a sütő.
  5. Tűpróbáig sütjük aranybarnára. Mikor kész, hagyjuk langyosra kihűlni, és utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5548
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Ajánló

A szilvát helyettesíthetjük bármilyen szezonális gyümölccsel, vagy durvára vágott dió-mogyoró és aszalt gyümölcs keverékével, aprított csokoládéval. A nagyon lédús gyümölcsöket mártsuk lisztbe, és úgy rakjuk a tészta tetejére sütés előtt, így nem süllyed az aljára, és nem lesz nyers a tésztánk közepe. Amikor már belejöttünk, gyakorlatilag a fantáziánk és az ízlésünk szab határt csak. Jó étvágyat hozzá!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a pitét még középiskolás koromban készítettem először, mert nem kell cukrász végzettség hozzá, és gyorsan kész van. Ráadásul ráfogtam biológia órán, hogy azért nem készültem, mert sütit készítettem. A tanárnőm meg is ragadta a témát, miszerint ha elmondom a receptet, akkor egy ötöst kapok. Öt perc felelet után megkaptam az első elismerést az általam készített ételért. Innen már csak vitt tovább a lendület...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...