r
Nosalty Logó

Mignon ahogy Bjkata készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bjkata
Mignon ahogy Bjkata készíti
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

1202
Kalória
11.2g
Fehérje
165.9g
Szénhidrátok
57.8g
Zsír
69.7g
Víz
404.4g
Koleszterin
413.3mg
Rost
153.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 4810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  3. Apránként a gépi habverővel belekeverjük a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját.
  4. A sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet már csak fakanállal keverjük a habba, óvatosan, hogy minél levegősebb maradjon a tészta.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta belsejét.
  6. A teljesen kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen kétfelé vágjuk, és a habosra kevert krémmel megkenjük.
  7. A krém készítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával.
  8. A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket ízesítjük citromhéjjal és citromlével, a másikat neszkávéval, a harmadikat kakaóval.
  9. A piskótát is három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket citromos krémmel töltjük, a másikat kávéssal, a harmadikat kakaóssal.
  10. A mázhoz a tojásfehérjéket habbá verjük, robotgéppel hozzákeverjük a porcukrot. A harmadrészét citromlével ízesítjük, a harmadát forró vízben oldott kávéval, a harmadát forró vízben oldott kakaóval. Mindhárom mázat kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne. Vigyázzunk, mert ha nagyon híg lesz, lefolyik a süteményről.
  11. A krémmel töltött piskótákat kis kockákra vágjuk. A tetejüket felmelegített lekvárral vékonyan kenjük át.
  12. A sütiket egyesével bevonjuk a mázzal. (Villával alulról átszúrtam, kiskanállal előbb az oldalára, majd a tetejére csurgattam a mázból. Nem könnyű feladat!)
  13. 30 db mignon lesz ebből az adagból. Ízenként 10-10 db.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30

Ki emlékszik még a régi kis mignonokra? Bambival kaptuk gyerekkoromban kisdobos avatáskor.:) Nem olyan volt a méretük sem és az ízük sem, mint a mostaniaknak. Nekem az a kicsi, finom süti a mignon, nem pedig a hatalmas méretű, élelmiszer színezékes mű sütik. Nem tartozik a könnyen és gyorsan elkészíthető sütik közé, ezért csak ritkán készítem, de ha mégis rászánom magam, akkor a fenti mennyiségek duplájából sütöm. Ezt a receptet egy régi női magazinban találtam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Zserbószelet cukormentesen

Ha szeretnénk egy cukormentes alternatívát a zserbóra, amit ráadásul sütni sem kell és még vegán is, akkor itt egy szuper recept! Nem kell izgulni, ízben mennyei lesz.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Édes gofri

Nyáron a strandokon nem csak a lángos az abszolút sztár, hanem a gofri is! Hatalmas tejszínhabbal és csokiöntettel a tetején, de most csak az alap gofri receptjét mutatjuk meg Nektek, amit ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!