r
Nosalty Logó

Mignon ahogy Bjkata készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Mignon ahogy Bjkata készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 4810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    227 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 1202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1567.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.7 g
  • Cukor
    615 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    907 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1473 micro
Összesen 4810 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
  3. Apránként a gépi habverővel belekeverjük a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját.
  4. A sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet már csak fakanállal keverjük a habba, óvatosan, hogy minél levegősebb maradjon a tészta.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta belsejét.
  6. A teljesen kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen kétfelé vágjuk, és a habosra kevert krémmel megkenjük.
  7. A krém készítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával.
  8. A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket ízesítjük citromhéjjal és citromlével, a másikat neszkávéval, a harmadikat kakaóval.
  9. A piskótát is három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket citromos krémmel töltjük, a másikat kávéssal, a harmadikat kakaóssal.
  10. A mázhoz a tojásfehérjéket habbá verjük, robotgéppel hozzákeverjük a porcukrot. A harmadrészét citromlével ízesítjük, a harmadát forró vízben oldott kávéval, a harmadát forró vízben oldott kakaóval. Mindhárom mázat kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne. Vigyázzunk, mert ha nagyon híg lesz, lefolyik a süteményről.
  11. A krémmel töltött piskótákat kis kockákra vágjuk. A tetejüket felmelegített lekvárral vékonyan kenjük át.
  12. A sütiket egyesével bevonjuk a mázzal. (Villával alulról átszúrtam, kiskanállal előbb az oldalára, majd a tetejére csurgattam a mázból. Nem könnyű feladat!)
  13. 30 db mignon lesz ebből az adagból. Ízenként 10-10 db.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 18617
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 07.

Ajánló

A tojásos krém miatt feltétlenül tartsuk hűtőben!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ki emlékszik még a régi kis mignonokra? Bambival kaptuk gyerekkoromban kisdobos avatáskor.:) Nem olyan volt a méretük sem és az ízük sem, mint a mostaniaknak. Nekem az a kicsi, finom süti a mignon, nem pedig a hatalmas méretű, élelmiszer színezékes mű sütik. Nem tartozik a könnyen és gyorsan elkészíthető sütik közé, ezért csak ritkán készítem, de ha mégis rászánom magam, akkor a fenti mennyiségek duplájából sütöm. Ezt a receptet egy régi női magazinban találtam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...