Mignon ahogy Bjkata készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
1202
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
A mázhoz
Összesen
4810
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
26g tojás33 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
-
4.7g cukor18 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
19.7g vaj141 kcal
-
19.7g porcukor76 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.1g kakaó0 kcal
A mázhoz
Összesen
379
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 404 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 175 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.9 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 544 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 227 mg
-
Retinol - A vitamin: 536 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 368 micro
Összesen
1202
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 231 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1618 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1567.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.7 g
-
Cukor 615 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 279 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2175 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 162 micro
-
Kolin: 907 mg
-
Retinol - A vitamin: 2142 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1473 micro
Összesen
4810
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 18.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 123.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.4 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 22 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
379
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
- Apránként a gépi habverővel belekeverjük a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját.
- A sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet már csak fakanállal keverjük a habba, óvatosan, hogy minél levegősebb maradjon a tészta.
- Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt magas falú tepsiben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a tészta belsejét.
- A teljesen kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt. A tésztát vízszintesen kétfelé vágjuk, és a habosra kevert krémmel megkenjük.
- A krém készítése: A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával.
- A krémet három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket ízesítjük citromhéjjal és citromlével, a másikat neszkávéval, a harmadikat kakaóval.
- A piskótát is három egyenlő részre osztjuk. Az egyiket citromos krémmel töltjük, a másikat kávéssal, a harmadikat kakaóssal.
- A mázhoz a tojásfehérjéket habbá verjük, robotgéppel hozzákeverjük a porcukrot. A harmadrészét citromlével ízesítjük, a harmadát forró vízben oldott kávéval, a harmadát forró vízben oldott kakaóval. Mindhárom mázat kevés vízzel hígíthatjuk, ha túl sűrű lenne. Vigyázzunk, mert ha nagyon híg lesz, lefolyik a süteményről.
- A krémmel töltött piskótákat kis kockákra vágjuk. A tetejüket felmelegített lekvárral vékonyan kenjük át.
- A sütiket egyesével bevonjuk a mázzal. (Villával alulról átszúrtam, kiskanállal előbb az oldalára, majd a tetejére csurgattam a mázból. Nem könnyű feladat!)
- 30 db mignon lesz ebből az adagból. Ízenként 10-10 db.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25X30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 18546
- Feltöltés dátuma: 2013. június 07.
Ajánló
A tojásos krém miatt feltétlenül tartsuk hűtőben!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Bjkata
96 recept
Ki emlékszik még a régi kis mignonokra? Bambival kaptuk gyerekkoromban kisdobos avatáskor.:) Nem olyan volt a méretük sem és az ízük sem, mint a mostaniaknak. Nekem az a kicsi, finom süti a mignon, nem pedig a hatalmas méretű, élelmiszer színezékes mű sütik. Nem tartozik a könnyen és gyorsan elkészíthető sütik közé, ezért csak ritkán készítem, de ha mégis rászánom magam, akkor a fenti mennyiségek duplájából sütöm. Ezt a receptet egy régi női magazinban találtam.