r
Nosalty Logó

Micimackós torta Attilának

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Micimackós torta Attilának
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 11017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    430 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.6 g

Zsír

  • Összesen
    563.1 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    246 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    3077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6951.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    381 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    680 mg
  • Foszfor
    2722 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1322.5 g
  • Cukor
    937 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    758.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5415 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    675 micro
  • K vitamin:
    486 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    2518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5156 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4274 micro
Összesen 11017 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 319 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd felváltva a lisztet és a fehérjehabot is hozzátesszük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A csokis krémhez a tojást, a cukrot és a vaníliát felmelegítjük, majd kihűlésig habbá verjük.
  4. A csokit kakaóval és 5 dkg margarinnal gőz fellett megolvasztjuk.
  5. A kettőt összekeverjük, és végül hozzákeverjük a 20 dkg margarint.
  6. A vaníliás krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Végül a péphez keverjük a margarint.
  8. Összeállítjuk a tortát. A piskótát három felé vágjuk, széleit levágjuk (Ebből készült a micimackó házikó, krémmel összerakva). Az egyik lapot csokis krémmel, a másikat vaníliás krémmel kenjük meg, majd kívül bevonjuk a csokissal. Az egész tortát fondant-nal vonjuk be, és díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9117
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam második születésnapjára készítettem!

Hozzávalók

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...