Mézzel sült marhaszeletek
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

Hozzávalók
A húshoz
A pácléhez
-
200 ml szójaszósz
-
1 dl vörösbor
-
3 ek olívaolaj
-
2 ek juharszirup
-
5 csepp citromlé
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
125g marhahús178 kcal
A pácléhez
-
50g szójaszósz30 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
8g juharszirup20 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
500g marhahús710 kcal
A pácléhez
-
200g szójaszósz120 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
30g juharszirup78 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
48.7g marhahús69 kcal
A pácléhez
-
19.5g szójaszósz12 kcal
-
9.7g vörösbor8 kcal
-
2.3g olívaolaj21 kcal
-
2.9g juharszirup8 kcal
-
0g citromlé0 kcal
A kenéshez
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.4 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3349.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 2875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 156.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.8 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 305 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13397.6 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 1349 mg
-
Nátrium 11498 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 167.8 g
-
Cukor 154 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 626 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
- 13% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1305.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 1121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Elkészítés
A húshoz
- A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és villával jól megszurkáljuk. (Ez azért fontos, hogy a páclével jól megszívja magát. Ez a lé fog kicsurogni belőle, ez lesz a szósz is.)
- Elkészítjük a pácot: összeöntjük a szójaszószt, az olívaolajat, a vörösbort, a juharszirupot és a citromlevet.
- A páclébe tesszük a hússzeleteket, és letakarvaegy éjszakán áthűtőben érleljük.
- Sütés előtt elkészítjük a "mázat": a mézbe belekeverjük a gyömbért, a csiliport és a fahéjat.
- A pácból kivett húsokat teflonserpenyőben, alacsony lángonkevés olívaolajon puhára pároljuk-sütjük. Nem feltétlenül kell alá vizet önteni, mert a hús szépen lassan kiereszti a magába szívott páclevet. Ha viszonttúl hamar elfőne a leve, picit pótolni kell a maradék páclével és vízzel.
- Megvárjuk, míg a hús majdnem elkészül, ekkor kivesszük a szaftból, és átkenjük a mézes-fűszeres mázzal.
- Nagy lángon, hirtelen még pár percig sütjük, ezalatt a méz rákaramellizálódik a husira, és a szaftja is sűrűbb lesz tőle.
- Melegen tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 40 perc
Nagyon fúziós recept. Az egyik francia barátomnál kóstoltam először, de az ő anyukája, akitől a recept származik, Thaiföldön tanulta, és utólag variált rajta. Ahogy a sokféle fűszer összekeveredik, és a karamelles méz alatt ott lapul a puha, páclével átjárt hús...hát szerelem volt első kóstolásra! Eredetileg nem juharsziruppal készül a pác, hanem egy ázsiai boltban kapható édes-savanyú gyümölcsszósszal, de nekem olyan nem volt itthon, úgyhogy a juharszirupot turbóztam fel egy kis citromlével. A főzési idő abszolút függ a marha korától és a hús minőségétől. Nekem fél óra alatt vajpuha lett, de gyanítom, hogy a német előrecsomagolt húsok, khm, nem minden esetben a legtermészetesebbek. Van egy olyan érzésem, hogy egy otthoni, rendes hentestől beszerzett marhacomb vagy felsál nem készülne el ennyi idő alatt, úgyhogy a főzési idő tényleg csak irányadó!
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!