r
Nosalty Logó

Mézzel sült marhaszeletek

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Mézzel sült marhaszeletek
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

426
Kalória
32.4g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
13g
Zsír
156.5g
Víz
76.3g
Koleszterin
540mg
Rost
38.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 1701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A pácléhez

A kenéshez

Összesen 166 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3349.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    2875 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    156.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 426 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13397.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1349 mg
  • Nátrium
    11498 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.8 g
  • Cukor
    154 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    626 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1701 kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1305.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és villával jól megszurkáljuk. (Ez azért fontos, hogy a páclével jól megszívja magát. Ez a lé fog kicsurogni belőle, ez lesz a szósz is.)
  2. Elkészítjük a pácot: összeöntjük a szójaszószt, az olívaolajat, a vörösbort, a juharszirupot és a citromlevet.
  3. A páclébe tesszük a hússzeleteket, és letakarvaegy éjszakán áthűtőben érleljük.
  4. Sütés előtt elkészítjük a "mázat": a mézbe belekeverjük a gyömbért, a csiliport és a fahéjat.
  5. A pácból kivett húsokat teflonserpenyőben, alacsony lángonkevés olívaolajon puhára pároljuk-sütjük. Nem feltétlenül kell alá vizet önteni, mert a hús szépen lassan kiereszti a magába szívott páclevet. Ha viszonttúl hamar elfőne a leve, picit pótolni kell a maradék páclével és vízzel.
  6. Megvárjuk, míg a hús majdnem elkészül, ekkor kivesszük a szaftból, és átkenjük a mézes-fűszeres mázzal.
  7. Nagy lángon, hirtelen még pár percig sütjük, ezalatt a méz rákaramellizálódik a husira, és a szaftja is sűrűbb lesz tőle.
  8. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Nagyon fúziós recept. Az egyik francia barátomnál kóstoltam először, de az ő anyukája, akitől a recept származik, Thaiföldön tanulta, és utólag variált rajta. Ahogy a sokféle fűszer összekeveredik, és a karamelles méz alatt ott lapul a puha, páclével átjárt hús...hát szerelem volt első kóstolásra! Eredetileg nem juharsziruppal készül a  pác, hanem egy ázsiai boltban kapható édes-savanyú gyümölcsszósszal, de nekem olyan nem volt itthon, úgyhogy a juharszirupot turbóztam fel egy kis citromlével. A főzési idő abszolút függ a marha korától és a hús minőségétől. Nekem fél óra alatt vajpuha lett, de gyanítom, hogy a német előrecsomagolt húsok, khm, nem minden esetben a legtermészetesebbek. Van egy olyan érzésem, hogy egy otthoni, rendes hentestől beszerzett marhacomb vagy felsál nem készülne el ennyi idő alatt, úgyhogy a főzési idő tényleg csak irányadó!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!