r
Nosalty Logó

Mézeskalács koszorú Boritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézeskalács koszorú Boritól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 4946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 824 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    262 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1024 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1079.8 g
  • Cukor
    616 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    279 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 4946 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta száraz hozzávalóitösszekeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. Ezután a közepébe egy mélyedést készítünk, hozzáadjuk a mézet, és a villával elkevert tojásokat. Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük,és egy éjszakát pihentetjük.
  2. Másnap a tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. A formákat kiszaggatjuk belőle, majd sütőpapírra helyezve a kívánt alakzatban, közepes lángon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A piros mázhoz egy hőálló pohárban (én kávéscsészét használtam) elkeverjük a zselatint, málna piros ételfestéket és a vizet, majd gőz fölött felmelegítjük. A festés ideje alatt a gőzhöz használt vízbe állítom a kávéscsészét, hogy a zselatin ne kössön meg idő előtt. Sütőecsetet használtam a piros szín felvitelére, de bármilyen ecset megteszi.
  4. A cukormázhoz a porcukrot átszitáljuk, a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és részletekben a porcukrot. 10 percig keverjük, az állaga pedig akkor lesz jó, ha még kicsit folyékony, de már a kívánt díszítési alakzat nem folyik össze, illetve nem köt meg azonnal.
  5. Az írókázáshoz sütőzacskót használtam, melynek végére apró lyukat vágtam. A nagyobb felületek fehér borítására felhígítottam az elkészített cukormázat, írókával pedig keretet rajzoltam a mézeskalácsra, ami megakadályozta a máz lecsurgását.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3998
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 26.

Ajánló

Mivel több részletben készítettem már, sajnos nem emlékszem, hogy pontosan nyolc darabhoz mekkora mennyiségeket használtam, de a fenti hozzávalókból is kijön jó pár darab. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi ajándék, amiből rögtön nyolcat készítettem. :)

Hozzávalók

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...