r
Nosalty Logó

Mézeskalács ízű bejgli

Csupasüti
Mézeskalács ízű bejgli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

902
Kalória
14.1g
Fehérje
109.7g
Szénhidrát
45.1g
Zsír
52.7g
Víz
161.8g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
26.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 10816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

A mézeskalács töltelékhez

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 902 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    169.8 g

Zsír

  • Összesen
    541.1 g
  • Telített zsírsav
    324 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1941 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4633.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    1422 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1315.9 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    632.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    717 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4249 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    1270 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1326 micro
Összesen 10816 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Bejgli tésztához: A liszthez adjuk a vajat, cukrot, sót és összemorzsoljuk. Kis fészket készítünk, majd a 2 tojássárgáját hozzáadjuk. Tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Miután felfutott az élesztőnk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Alaposan kigyúrjuk! Mikor ez meg van, hűvös helyen pihentetjük még fél órát. Pihentetés után négy részre osztottam.
  2. Tölthetjük dióval, mákkal, gesztenyével vagy ebben az esetben mézeskalács töltelékkel. A lényeg, hogy 250 gramm tésztához kb vagy legalább 250 gramm töltelék legyen.
  3. A mézeskalács töltelékhez: A kekszet ledaráljuk, a mézes fűszerkeveréket hozzáadjuk, majd a cukrot, vajat, a narancs reszelt héjat és levet, amennyit felvesz, hogy egy kenhető massza legyen belőle.
  4. A tészta 1/4-ét kinyújtjuk, és rákenjük a tölteléket, a végeit vékonyan felhajtjuk és felcsavarjuk. Pihentetjük legalább fél órát hűvös helyen, ez idő alatt megkenjük a tojássárgájával, később a fehérjével, és megszurkáljuk villával. A sütőt előmelegítjük 180-200C-ra (ez nálam 4-es fokozat), szép pirosra sütjük, kb. 30-35 perc alatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A nagy kísérlet: A barátnőmnek az az ötlete támadt, hogy készítsünk mézeskalács ízű bejglitölteléket is az idén.  Így összehoztuk ezt a tökéletes mézeskalács tölteléket a nagymamám bejglitésztájához.    

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...