Mézes túrótorta Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
tortához
-
125g tehéntúró184 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
50g alma23 kcal
-
13g méz38 kcal
-
2g mák12 kcal
-
8g búzadara27 kcal
tetejére
Összesen
429
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.2 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1126.1 g
-
Cink 326 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 251 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.9 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 183.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 31 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
429
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93 g
Zsír
-
Összesen 44.3 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4504.5 g
-
Cink 1302 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 594 mg
-
Vas 1003 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 1222 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 50 mg
-
Mangán 41 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.6 g
-
Cukor 207 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 734.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 600 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 348 micro
Összesen
1718
kcal
- 8% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.1 g
-
Cink 110 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 51 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
145
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
tortához
- Egy nagyobb üstben jól összekeverjük a túrót a mézzel, a felvert tojással és a mákkal. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, vékony szeletekre vágott golden almát, amit szintén jól elkeverünk a túrós masszában. Az alma itt-ott darabokra fog szétesni.
- Ezt az egész túros-mákos-almás masszát gőz fölött kb. 15-20 percig folyamatosan keverjük. Amikor forró és teljesen híg, belekeverjük a búzadarát. A masszát egy kis méretű, kivajazott tortaformába (17 cm átmérőjű) öntjük. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ügyeljünk arra, hogy a teteje ne piruljon meg! Ha kész, tálra tesszük hűlni.
tetejére
- A golden almát hámozás nélkül vékony szeletekre vágjuk. Egy láboskában megpirítjuk a cukrot, és ebbe egyenként megforgatjuk az almaszeleteket. A tortát szeletekre vágjuk. Minden szelet közepére teszünk egy karamellizált almadarabot, és mézzel leöntve kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 17
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4588
- Feltöltés dátuma: 2017. december 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Omlós túrós édesség, amit különlegessé varázsol a pirított cukorban megpuhított alma és a rácsurgatott méz. Próbáljátok ki!