r
Nosalty Logó

Mézes túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ella
Mézes túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1889 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.4 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4533.6 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    806 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1420 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    40 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    613.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 1889 kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.3 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A lisztet megszitáljuk. A tortaformát kiolajazzuk, majd kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír széle kiemelkedjen a formából.
  2. A tehéntúrót és a mézet egy nagyobb tálban pasztává keverjük (vagy a tehéntúrót átnyomkodjuk egy szitán, majd mézzel elkeverjük).
  3. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat, és mindegyik után elkeverjük. Fokozatosan rászórjuk a lisztet, ráöntjük a citromlevet és a rumot, majd elvegyítjük.
  4. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojáshab felét hozzáadjuk a tehéntúrós keverékhez, és jól elkeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék tojáshabot is, és könnyedén, fel-alá mozdulatokkal elkeverjük úgy, mintha fel akarnánk szeletelni a masszát.
  5. A masszát atortaformába töltjük, és alacsony tűzön addig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló száraz marad. Ezt körülbelül egy másfél órányi sütés alatt érjük el (40 percnyi sütés után helyezzünk rá egy alufóliát).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13971
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz, hogy én még csak egyszer készítettem el, de ISTENI finom! Ajánlom édesszájú gyerekeknek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...