Mézes-szójaszószos csirkemell és csirkemáj
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és májhoz
-
125g csirkemáj149 kcal
-
200g csirkemellfilé240 kcal
-
71g gombakonzerv23 kcal
-
0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
19g akácméz57 kcal
-
13g szójaszósz8 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
A körethez
-
100g rizs358 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és májhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
800g csirkemellfilé960 kcal
-
285g gombakonzerv91 kcal
-
0 kcal
-
2g bors5 kcal
-
75g akácméz228 kcal
-
50g szójaszósz30 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
A körethez
-
400g rizs1432 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
A csirkemellhez és májhoz
-
23.4g csirkemáj28 kcal
-
37.5g csirkemellfilé45 kcal
-
13.4g gombakonzerv4 kcal
-
0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
3.5g akácméz11 kcal
-
2.3g szójaszósz1 kcal
-
0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
A körethez
-
18.8g rizs67 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 16.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2422.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 954 mg
-
Nátrium 1153 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 332.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4138 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1014 micro
-
Kolin: 412 mg
-
Retinol - A vitamin: 4131 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 307.2 g
Zsír
-
Összesen 65.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 2309 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9690.9 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 560 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 71 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 3814 mg
-
Nátrium 4610 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 399.3 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1328.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16553 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 11 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 145 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4055 micro
-
Kolin: 1650 mg
-
Retinol - A vitamin: 16522 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 286 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 9 micro
- 15% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 454.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 179 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 776 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 775 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 9 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
A csirkemellhez és májhoz
-
50 dkg csirkemáj
-
3 ek akácméz
-
2 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
-
0.5 db csillagánizs
A körethez
-
2 ek olívaolaj
-
3 ek ételízesítő
-
2 kk kurkuma
-
2 teáskanál petrezselyem
Elkészítés
A csirkemellhez és májhoz
- A májat és a feldarabolt mellet a fűszerekkel átforgatjuk, beletesszük a sütőzacskóba, majd a gombát is, a szójaszószt is, a mézet is, végül a kínai ötfűszerkeveréket, csillagánizst is.
- Jól átmozgatjuk, hogy mindenütt érjék a fűszerek, lezárjuk, tepsibe tesszük, és a tetejébe 4-5 lyukat szúrva, kb. a sütő középső rácsán sütve, megpároljuk 35-40 percig. Ha illata van, akkor már jó.
- Jénai tálbaolajat öntünk, majd amosott rizs beletesszük. Hozzáadunkételízesítő, borsot, kurkumát, petrezselyemzöldet, és annyivizet, hogy ellepje a rizst.
- Kb. 40-45 percig pároljuk, hagyjuk még bent 10 percig, és akkor már teljesen ki fog peregni a rizs.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x20x8
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 68
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6044
- Feltöltés dátuma: 2011. április 01.
Ajánló
Finom bor illik hozzá. Tálaljunk mellé savanyú uborkát, savanyú káposztát. Akinek a megadott húsmennyiség sok, természetesen készítheti kevesebből is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Tavasz van, várom az élet újrakezdését, ehhez már szükségesek lennének a színek, az ízek, és ezt most jelen pillanatban a rizsnél a kurkuma adta meg a sárga színével, a húsnál és a májnál az ízeket adta meg a mézes, kínais ízvilág. Várom a sok és friss finom hazai zöldséget, főleg, ha mi termelnénk, de még nincs itt az ideje,...sajnos. Tálaljuk, a zacskóból kiöntvem a szószos húst a rizzsel. Mivel ebbe nem tettem paradicsomlevet vagy más egyébb olyan alapanyagot, sötét szójaszószt pl., ezért nincs olyan sok szaftja. De ez íze az finom.:-) Kínait régen ettünk, most ez az ötlet adódott. Ennyi a történet.