r
Nosalty Logó

Mézes-sörös sült csülök

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Berdál Bernadett
Mézes-sörös sült csülök
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

910
Kalória
70.9g
Fehérje
24.6g
Szénhidrátok
57.8g
Zsír
352.2g
Víz
254.6g
Koleszterin
1.9g
Rost
16.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 910 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 3638 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csülök előkészítéséhez

A sütéshez

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4801.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    810 mg
  • Nátrium
    3745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    352.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4424 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 910 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    283.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1019 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19204.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    303 mg
  • Foszfor
    3242 mg
  • Nátrium
    14982 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1408.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    1170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17698 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 3638 kcal
  • 14% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    351 micro
  • β-karotin
    836 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A csülök előkészítéséhez

  1. A csülköt a főzést megelőző nap este áztassuk be hideg vízbe. Biztos ami biztos, ne legyen olyan vadul sós.
  2. Másnap tegyük fel főni a fűszerekkel együtt. (A méz, a sárgarépa és a sör nem most kerül bele.) A főzési idő a csülök súlyától függ. Ahány kiló, annyiszor egy óra. Vagyis 1,5 kg-os csülköt1 óra 30 percig kell főzni. Nem kell megijedni, ha a bőre egy picit összeugrik, sajnos ez szerintem elkerülhetetlen.
  3. Miután úgy gondoljuk, a csülök kellően megfőtt, tegyük ki egy tányérra, és óvatosan vagdossuk be a bőrét, mint mondjuk a kacsamellnek sütés előtt. Tehát a bőre bevagdosva.
  4. Óvatosan átemeljük egy sütőtálba -mi pataki tálba tettük -,amit előzőleg picit beáztattunk, hogy a hőtől ne repedjen meg. (Atál alját és a tetejét is áztassuk be.)
  5. A csülök a tálban. Fagyos mangalica zsírt osszunk el körülötte kb. 2 evőkanállal. Kettő kanál mézet csurgassunk a csülökre, és borítsunk rá kb.2 dl sört. Újra jöhetnek a fűszerek és a sárgarépa, hagyma, stb. Ez már ízlés dolga.
  6. Rátesszük a pataki tál tetejét, és az előmelegített sütőbe rakjuk. Sülés közben figyeljük, és ha kell, locsoljuk néha. Érdemes átfordítani is, mert akkor mind a két fele szép ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 90 perc
  • Főzés módja: római tál
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Párom anyukája szokta készíteni a mi nagy örömünkre.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!