r
Nosalty Logó

Mézes pogácsa 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Mézes pogácsa 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 367 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1062 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2455.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    743.4 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    826 micro
Összesen 4247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

  • 5 dkg dió (vagy tojásfehérje)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat, a cukrot, a mézet és a zsírt habosra keverjük habverővel, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal együtt.
  2. A tésztát összegyúrjuk, másnapig hűvös helyen pihentetjük.
  3. Másnap a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra szaggatjuk. (Én személy szerint felespohárral szaggattam, de lehet pogácsaszaggatóval is.)
  4. Zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben sütjük, középen, amíg szép, mézeskalács színe nem lesz.
  5. A tojásfehérjét keményre keverjük, és nagyon apróra darált porcukorral elkeverjük, hogy kemény masszát kapjunk. Mindezt nylonzacskóba töltjük, a sarkán icipici lyukat vágunk, hogy szépen lehessen vele díszíteni.
  6. Ha kihűltek a pogik, ízlésnek megfelelően díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 114
  • 7 napos nézettség: 618
  • Össznézettség: 53341
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Kávé, tea mellé, kellemes csevegéshez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lakótársam minden vasárnap este egy nagy zacskó ilyen pogival érkezik vissza. Rendszerint másnap reggel a kávé kortyolgatása közben el is fogyasztjuk jóízűen a felét. Azonnal puha, nem szikkad meg, főleg, ha zacskóban tartjuk. Én a szülinapomkor készítettem el életemben először, és nagy sikert arattam vele. Még tesóm is megdícsérte, ami nálunk nagy szó, de nagynéném is azonnal lecsapott a receptjére! :D

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...