r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros sertésszűz almával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Coook
Mézes-mustáros sertésszűz almával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 268 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4400.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    2614 mg
  • Nátrium
    875 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    627 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1600 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat kimagozzuk és negyedeljük, a hagymákat megtisztítjuk és szintén negyedebe vágjuk, végül a fokhagymát is megtisztítjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sertést sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban, magas lángon körbepirítjuk, majd félretesszük.
  3. Az almát, a hagymát és a fokhagymát a maradék olajon (ha nem elég, adunk még hozzá) közepes lángon 5-6 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ekkor tehetünk bele narancslikőrt vagy egyéb alkoholt, majd hozzáadunk 3 kakukkfű ágat, és kb 1 dl vízzel felöntjük.
  4. Közben a húst alaposan bekenjük a mustár és a méz keverékével, majd megszórjuk a kakukkfűről leszedett levelekkel.
  5. A párolt almakeverék tetejére helyezzük a szűzet, majd a forró sütőbe tesszük. A hús vastagságától függően 15-20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük pihenni, közben az almát gazdagíthatjuk még 1 evőkanál vajjal, hogy szószosabb legyen.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1316
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 338
  • Össznézettség: 202653
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 02.

Ajánló

Víz helyett fehérborral vagy alaplével is felönthetjük, így még ízletesebb, még ősziesebb ételt kapunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az őszeleji étel még mutatja a nyarat, de hangulatában, színeiben nem is lehetne őszibb. Tehetünk bele narancslikőrt, vagy almapálinkát, esetleg Calvadost, hogy még jobban feldobjuk, de az alábbiak szerint elkészítve is nagyon ízletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...