r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 623 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 1870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 119 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    1233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    378.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1185 micro
Összesen 623 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    111.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    930 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6499.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    3699 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    827 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1716 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3556 micro
Összesen 1870 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy kevés olívaolajat és 3 gerezd lereszelt fokhagymát összekeverünk, és beletesszük a hússzeleteket. Hűtőben pihentetjük 2-3 órát (ha van rá ennyi időnk, de legalább 20-30 percet).
  2. Egy serpenyőt felhevítünk, beleöntjük a hús alól az olajat, belehelyezzük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalukat sütjük 2-3 percig.
  3. Ha kicsit megpirult a hús, rácsorgatunk kevés mézet, magos mustárt, majd felöntjük 1 dl almaborral, és elforraljuk a bor alkoholtartalmát.
  4. Végül hozzátöltünk 1 dl tejszínt, és kicsit besűrítjük.

A körethez

  1. Egy kanál olajon odatesszük a lereszelt fokhagymát pirítani, majd azonnal hozzáadjuk az egész zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és erős tűzön 2-3 percig sütjük, hogy ne eresszen levet. Rácsavarjuk fél citrom levét.
  2. Közben egy edénybe feltörünk három tojást, elkeverjük 1 dl tejszínnel és kevés sóval.
  3. A roppanósra sütött zöldbabra szórjuk a tárkonyt, átkeverjük vele, és ráöntjük a tejszínes tojást. Ezzel szintén elkeverjük, és lekapcsoljuk a tüzet, az edényt lefedjük. Így pont annyira fog csak megszilárdulni a tojás, hogy lágy, krémes legyen.
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19273
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros karaj tárkonyos zöldbabbal
Évi néni 1830 recept

Kivételes alkalom, mikor is nem szerettem volna sok időt eltölteni az ebédkészítéssel. Egyike a villámgyorsan elkészülő ételeknek.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...