r
Nosalty Logó

Mézes mustáros csirkemell Sensi módra

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Mézes mustáros csirkemell Sensi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús pirításához

A mártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús pirításához

A mártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 1578 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A hús pirításához

A mártáshoz

A sűrítéshez

Összesen 133 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 526 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3010.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1993 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.4 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    822.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1578 kcal
  • 18% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

A hús pirításához

A mártáshoz

A sűrítéshez

Elkészítés

A hús pirításához

  1. A csirkemellet kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk.
  3. A húskockákat hozzátesszük a hagymához, és kevergetjük, amíg majdnem kifehéredik a hús, és akkor hozzáadjuk a fokhagymát is.
  4. Amíg ezek pirulnak, a mézet,a mustárt, a sót, a borsot és a gyömbért összekeverjük, és amikor kifehéredett a hús, a tűzhelyről levéve ráöntjük a hagymás husihoz, majd a tűzhelyet a legalacsonyabb fokozatra tekerjük, és összekeverjük a húst a szósszal. Óvatosan a borssal, mert elég intenzív íze van a mustárnak is!! Célszerű megkóstolni a levét, nemtúl fűszeres-e.
  5. Ha nincs elég leve, öntsük hozzá egy kis vizet, és főzzük lefedve, amíg a hús meg nem puhul.
  6. Ha a hús megfőtt, a levet besűrítjük a liszttel vagy más sűrítőanyaggal, és máris kész.
  7. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.:)
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 367
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 45829
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretjük a szaftos, mártásos húsokat és az ínyenc dolgokat, így hát a mi családunknak ez igen ízlik!:) A story csak annyi, hogy egyik szombati napon nem volt itthon senki, a hűtőben már nem nagyon voltak dolgok, így hát ezt csináltam, nem kell hozzá olyan sok hozzávaló. Meg szerintem ezek alapból vannak otthon!

Hozzávalók

A hús pirításához

A mártáshoz

A sűrítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...