Mézes mustáros csirke szezámos bundában
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Buttercup
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
225g csirkemellfilé270 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
13g méz38 kcal
-
4g szezámmag20 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g tej3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1032
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
50g méz152 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g tej11 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4121
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
56.5g csirkemellfilé68 kcal
-
1.9g mustár1 kcal
-
3.1g méz10 kcal
-
0.9g szezámmag5 kcal
-
9.4g zsemlemorzsa37 kcal
-
9.4g finomliszt34 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
1.3g tej1 kcal
-
10.7g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
259
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.6 g
Zsír
-
Összesen 55.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1501 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 200.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
1032
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.5 g
Zsír
-
Összesen 220.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 75 g
-
Koleszterin 1017 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6004.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 339 mg
-
Kálcium 577 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 2641 mg
-
Nátrium 1988 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.2 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 800.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 237 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 76 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 99 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 343 micro
-
Kolin: 1072 mg
-
Retinol - A vitamin: 236 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 548 micro
Összesen
4121
kcal
- 17% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 376.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
259
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkemellfilé
-
3 ek mustár
-
2 ek méz
-
2 ek szezámmag
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
15 dkg finomliszt
-
2 db tojás
Elkészítés
- A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús.Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finomanbesózzuk.
- A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
- A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat.
- Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
- A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk,köretneksült krumplit ajánlanék.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 11090
- Feltöltés dátuma: 2013. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
Buttercup
7 recept
A munkahelyen kóstoltam először a szezámos bundában kirántott csirke csíkokat, és mikor otthon is elkészítettem, hiányzott hozzá valami mártogatós szósz. Ekkor jött a mézes mustár, ami nagyon jól passzol a csirkéhez, de akkor már gondoltam, bele is tölthetem a húsba. Ha a csirkemell kibontása nehézséget okoz, próbálkozzunk nagyobb szeleteket vágni belőle, és azt vékonyra klopfolni (majd így félbehajtani). Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.