Mézes-mustáros csirke narancsos fejessalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
290
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
578
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 542.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 305.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 2499 micro
-
β-crypt 110 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1616 micro
Összesen
290
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 184 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.7 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 611.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 494 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 255 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 256 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 4998 micro
-
β-crypt 220 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3232 micro
Összesen
578
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 121.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 363 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet középen elvágjuk, és sózzuk, borsozzuk.
- A fokhagymát és a chilit vékonyra vágjuk. A fejessalátának a külsejét félretesszük, most a belső erősebb részére lesz szükség, hogy roppanós legyen a saláta.
- A narancsról levágjuk a héját és a felét kifilézzük a salátához.
- A vajat és az olajat felhevítjük, beletesszük a felszeletelt fokhagymát és chilipaprikát. Mikor megpirultak, kivesszük őket és félrerakjuk egy itatóspapírra, hogy a felesleges olajat felszívja.
- Ebbe a serpenyőbe tesszük bele a csirkemelleket, mindkét oldalukat megpirítjuk, ha kell adunk hozzá még olajat, és belefacsarjuk a maradék fél narancsunk levét.
- Mikor már majdnem megsült, hozzáteszünk 1 kk mézet és 1 kk mustárt, jól átforgatjuk vele, de már nem sütjük.
- Egy tálra helyezzük a fejessalátát, tetszés szerint felvágva. Rárakjuk a csirkemellet, megszórjuk a narancsfilékkel, a chilivel és a fokhagymával.
- A serpenyőben maradt zamatokat sem hagyjuk kárba. Felöntjük borral, 1 kk mézzel és mustárral, kicsit visszaforraljuk és öntetként locsoljuk a salátára.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 122
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 20739
- Feltöltés dátuma: 2009. július 22.
Ajánló
Nyári ételt sikerült varázsolni egy talán tipikusnak mondható téli ételből. Én csak ajánlani tudom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Tv Paprika műsorvezető kerestetik második fordulóján, három étel közül lehetett választani: lecsó, brokkolis tészta gorgonzolával és dióval, illetve a mézes mustáros csirkét. Nálam nem egy alapétel a mézes-mustáros csirke, és ahogy láttam zöldséggel, krumplival tálalják, a stúdióban pedig rizs járt mellé köretnek. Jó volt, hogy a felvételen nem ragaszkodtak a bevált hagyományhoz és szabad kezet kaptam. Így született meg ez recept két nap alatt a fejemben, ami egy kicsit én, és egy kicsit csirke.