r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirke háziasan

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csanna
Mézes-mustáros csirke háziasan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3008 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.9 g

Zsír

  • Összesen
    151.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3977.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    369 mg
  • Foszfor
    1869 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1049 micro
Összesen 3008 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat öntsük le bőven mustárral úgy, hogy tocsogjon benne a hús,és ízlés szerint adagoljunk hozzá mézet (én kb. 4-5 evőkanálnyit szoktam), majd egy löketnyi balzsamecet adjunk hozzá, daráljunk rá borsot bőven, sózzuk meg. Tegyük félre pihenni a húst egy órára.
  2. Daraboljuk fel a nyers krumplit héjában, karikázzuk fel a hagymát.
  3. A húst, a levével együtt öntsük egy tepsibe, öntsük rá a krumplit és a hagymát, öntsük le egy kevés olajjal,majd az egészet jól keverjük össze, sózzuk, illetve adjunk hozzá még egy kis mustárt, borsot, és szórjuk le kakukkfűvel.
  4. Tegyünk be az előmelegített sütőbe az alufóliával lefedett tepsit. (Légkeveréses: 200°C, Sima: 230°C) Hagyjuk sülni 35 percet, majd szedjük le róla a fóliát, és hagyjuk még 10-15 percet sülni, figyelve, hogy ha megpirult fordítsuk a másik oldalára a húsokat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18046
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-mustáros csirke háziasan
Csanna 7 recept

Ma farkasszemet néztem a csirkecombokkal, és mint hogy szinte semmi alapanyag nem volt itthon, ezért gondolkodtam, hogy mit is csináljak belőle. Kis méz, kis mustár, és kész az ebéd. :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...