r
Nosalty Logó

Mézes mogyorókrémmel töltött csirke baconbe tekerve

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mézes mogyorókrémmel töltött csirke baconbe tekerve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2949 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 188 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1264.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 738 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.9 g

Zsír

  • Összesen
    199 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    842 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    1735 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    109 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2949 kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kezdésként vékonyra klopfoljuk a csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk. Fűszerezni óvatosan. Tényleg elég csak egy kicsi só és fekete bors rá. Próbálkoztam vegetával, pirospaprikával, grill fűszerrel, de fölösleges, mivel nem a fűszerezésen van a hangsúly. Az igazi ízt a töltelék adja majd neki, és ha túlzottan megfűszerezzük a husit, az „összeveszik” a töltelékkel. Egyszerűen egyik íz nyomja majd el a másikat. Tehát elég csak egy kevés só és bors, valamint egy nagyon pici fokhagymakrémet kenhetünk rá, de ebből is csak keveset.
  2. Ez után jöhet a töltelék. A mogyorókrém igen nehezen kenődik, ezért érdemes felmelegíteni. Itt vigyázzunk. Tegyünk egy kis hőálló edénybe vagy 2-3 evőkanálnyi mogyorókrémet, majd helyezzük azt forró vízgőz fölé. Próbáltam mikróban, alacsony fokozaton, és annak ellenére 10 másodperc után szenesre égett. Még a mikrotál is majdnem kuka lett, mert megolvasztotta az alját, tehát mikróval nagyon óvatosan, de inkább maradjunk a vízgőznél. Mikor már kicsit folyóssá válik, adjuk hozzá két kávéskanál mézet, majd melegítsük tovább (akinek mézesebben ízletesebb, bátran adjon hozzá többet). Ha már a méz is megolvadt, és jól összekevertük őket, adhatunk hozzá földimogyorót is. Ezt egyben is hagyhatjuk, én mozsárban összetörtem, de a krémből lehet kapni, a natúr mellett, mogyoródarabkás verziót is. Együtt a kettő meg még jobb. Kinek hogy. Fűszerekre nincs szükség.
  3. A husi és a töltelék is kész, jöhet a töltés. Tegyük egy tálcára a hússzeleteket, és kenjük a krémet a közepére, majd göngyöljük fel. Ügyeljünk rá, hogy ne csavarjuk sűrűn a húst, mert nem lesz helye a tölteléknek, illetve nem fog átsülni rendesen. Egy hajtás innen és onnan, és kész is van. Ez után a két széle nyitott marad, amit kicsit tömködjünk be, és a baconnel fedjünk le, tehát keresztben érdemes a szalonnát rátekerni. Ha ez is megvan, tűzzük össze ügyesen hústűvel. Igen pepecselős rész, mivel a krém továbbra is kicsit nehezen kezelhető, de kis rutinnal nem hiszem, hogy gondot fog okozni. Ha készen vagyunk, tegyük a hűtőbe legalább 1.5-2 órára. Így a húsnak van ideje kicsit magába szívni a krém ízét, és sokkal finomabb és karakteresebb ízű lesz a végeredmény (emiatt nem érdemes agyonfűszerezni a húst).
  4. Az utolsó lépés a sütés. Őszintén mondom, hogy ez a fázis még fejlesztés alatt áll! Én felmelegített olajban sütöm, közepes lángon, és kb. annyit használok, amiben a hús fele elmerül. Az eredmény isteni, mivel szalvétával azonnal leitatom róla az olajat, így nem lesz tocsogós (meg azért sem, mert nem a hideg olajba tesszük, ez nagyon fontos). A gond az, hogy a töltelékből mindig megszökik egy kicsi, és ahogy a mikróban, úgy itt is hamar megég (a húsban soha nem volt erre példa). Emiatt az olaj olyan három husi után kuka sajnos. Mivel nem légkeveréses a sütőm, ezért nem tudtam letesztelni még, de szerintem abban működhet, érdemes egy próbát tenni vele. Én úgy gondoltam, hogy következőre picit elősütöm majd a husi betöltésre szánt felét, begöngyölöm, és az után teszem majd a sütőbe. Úgy biztos rendben át fog sülni. Húscsipesszel sűrűn forgatva, szép ropogósra, aranybarnára sütjük mindkét felét (5-8 perc kb.), és készen is vagyunk. Tetszés szerinti körettel tálaljuk. Személyes tippem, hogy érdemes egy jó salátát csinálni hozzá. Nálunk ez mindig görög sali.:)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 637
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 09.

Ajánló

Bármikor, bárhova. Nálunk alkalmakkor is szívesen fogyasztott étel, vagy akár csak egy sima ebédnek. Jól elkészítve, szép nagy batyukban brutálisan laktató! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideig Angliában éltem, és bizony az ottani ételektől egy idő után falra másztam, ezért elkezdtem kísérletezni, amikor időm engedte. Így futottam bele véletlenül az egyik bolt polcán egy mogyorókrémbe, ami az általam ismerttől eltért. Nekem ez mindig a Nutellát és társait juttatja eszembe, ez viszont más volt. Nem édes mogyorókrém, hanem sós, földimogyoróból készült. Vásároltam egyet próbaképp, mivel számomra teljesen új volt, és nagyon ízlett. Aztán beugrott, hogy bizony ebből jó kis finomságot lehetne készíteni, ami meg is történt. Ezt az ételt eredetileg nem göngyölt húsként készítettem el. Majd arról is felteszem a receptet, az itt látható már itthon készült, és jócskán továbbfejlesztett. Örömmel láttam, hogy az említett krémet itthon is lehet kapni, így a lehetőség adott volt a továbbfejlesztésre (a család kívánságának eleget téve, mivel igen közkedvelt fogás ez itthon). A nagy áruházak „Nemzetközi konyha” részlegén érdemes keresni. Van belőle sima és mogyoródarabkás verzió is. Igazi laktató finomság. Köretet nem is mindig szoktam mellé készíteni, mert minden esetben görög saláta a kíséret mellé, ami elégnek szokott bizonyulni, de bármi illik hozzá. Csináltam már steak burgonyával, rizzsel, de volt példa hagymakarikákra is (ahogy a képen is látható). Az egyes fázisok kicsit nagyobb odafigyelést igényelnek, ezért én közepes kategóriába raktam, de azért nem egy ördögtől való dolog az elkészítése. Fogadjátok szeretettel ezt a receptet, és jó étvágyat kívánok hozzá! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...