Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Kikkoman
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Mézes-szójás pác
-
75g szójaszósz45 kcal
-
25g virágméz76 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
-
225g lazac286 kcal
Salátaöntet
-
15g szójaszósz9 kcal
-
45g narancslé21 kcal
-
0g chili0 kcal
-
15g újhagyma zöldje4 kcal
-
5g szezámolaj44 kcal
Saláta összeállítása
-
150g salátakeverék20 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
25g lilahagyma9 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
749
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Mézes-szójás pác
-
150g szójaszósz90 kcal
-
50g virágméz152 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
20g szezámolaj177 kcal
-
450g lazac572 kcal
Salátaöntet
-
30g szójaszósz18 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
1g chili0 kcal
-
30g újhagyma zöldje8 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
Saláta összeállítása
-
300g salátakeverék39 kcal
-
520g narancs178 kcal
-
250g zöldspárga35 kcal
-
50g lilahagyma18 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
Mézes-szójás pác
-
7.6g szójaszósz5 kcal
-
2.5g virágméz8 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
22.9g lazac29 kcal
Salátaöntet
-
1.5g szójaszósz1 kcal
-
4.6g narancslé2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
1.5g újhagyma zöldje0 kcal
-
0.5g szezámolaj4 kcal
Saláta összeállítása
-
15.3g salátakeverék2 kcal
-
26.5g narancs9 kcal
-
12.7g zöldspárga2 kcal
-
2.5g lilahagyma1 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
Összesen
76
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 63.3 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 104 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6644.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 889 mg
-
Nátrium 5212 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 697.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 979 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 3883 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2884 micro
Összesen
749
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 126.7 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13289.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1778 mg
-
Nátrium 10424 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.5 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 1394.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 832 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 258 mg
-
D vitamin: 1958 micro
-
K vitamin: 433 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 528 micro
-
Kolin: 594 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 62 micro
-
β-karotin 7766 micro
-
β-crypt 574 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5767 micro
Összesen
1497
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 676.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 531 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
76
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Mézes-szójás pác
-
150 ml szójaszósz
-
2 ek virágméz
Salátaöntet
-
3 ek szójaszósz
-
0.5 g chili
-
1 db újhagyma zöldje
-
1 ek szezámolaj
Saláta összeállítása
-
2 db narancs
-
0.5 csomag zöldspárga
-
1 kis fej lilahagyma
-
2 ek szezámmag
Elkészítés
Mézes-szójás pác
- Egy tálkában a pác hozzávalóit összekeverjük, és egy másik edényben lazacokat nyakon öntjük vele. Betesszük a hűtőbe 30 percre kicsit állni. (Ha csak bőrös lazacot sikerült vásárolni, a szelet egyik végén, a hús és a bőr között vágjuk be, majd határozott mozdulatokkal tépjük le a bőrt. Ha kell, vágjunk még alá késsel a bőr és hús mentén haladva.)
- Egy serpenyőben egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, majd jöhetnek rá a pácból kivett, kissé lecsöpögtetett lazacfilék. A szeletek mindkét oldalát 4-5 percig süssük, ne túl magas lángon: így a belseje omlós és szaftos lesz, kívül pedig pirult, ropogós. (Ez persze ízléstől függ, ha valaki jól átsütve szereti, süsse tovább 2-3 perccel.)
- Miután megsültek, tegyük őket egy deszkára és hagyjuk pár percig állni, majd villával falnyi darabokra "trancsírozzuk", vagyis szétszedjük.
Salátaöntet
- A chilit és az újhagymát vágjuk apróra, majd egy tálkában a pác további hozzávalóival együtt keverjük össze és tálalásig tegyük hűtőbe.
Saláta összeállítása
- A narancsokat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. A spárgákat megpucoljuk, feldaraboljuk, majd pár percre forró vízbe tesszük (forrázzuk), aztán jéghideg vízfürdőbe. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálbab a salátakeverékkel összeforgatjuk ezeket a hozzávalókat, majd adagonként tányérokra szedjük.
- Tálaláskor rájuk helyezzük a frissen sült lazacfalatokat és nyakon öntjük az isteni narancsos-szójás öntettel. Végül kevés fekete szezámmal is megszórjuk.
- Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 83
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 3291
- Feltöltés dátuma: 2020. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kikkoman
12 recept
Egy szuper késő tavaszi - kora nyári salátát hoztunk nektek, ami több mint saláta: nem csak szemet gyönyörködtető, hanem isteni finom, friss és laktató is. Nagy adag kevert saláta spárgával, naranccsal, omlós mézes-mázas lazacfalatokkal megkoronázva és kellemes szójás-narancsos öntettel megspékelve. Könnyed esti vacsora vagy bőséges előétel.