r
Nosalty Logó

Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Kikkoman
Mézes-mázas lazac, narancsos kevert salátával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

749
Kalória
63.3g
Fehérje
64.3g
Szénhidrátok
29.3g
Zsír
697.4g
Víz
103.5g
Koleszterin
10.4g
Rost
48.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Mézes-szójás pác

Salátaöntet

Saláta összeállítása

Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6644.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    889 mg
  • Nátrium
    5212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    697.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    979 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3883 micro
  • β-crypt
    287 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2884 micro
Összesen 749 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    126.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13289.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1778 mg
  • Nátrium
    10424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    1394.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    832 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    258 mg
  • D vitamin:
    1958 micro
  • K vitamin:
    433 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    7766 micro
  • β-crypt
    574 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5767 micro
Összesen 1497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

Mézes-szójás pác

  1. Egy tálkában a pác hozzávalóit összekeverjük, és egy másik edényben lazacokat nyakon öntjük vele. Betesszük a hűtőbe 30 percre kicsit állni. (Ha csak bőrös lazacot sikerült vásárolni, a szelet egyik végén, a hús és a bőr között vágjuk be, majd határozott mozdulatokkal tépjük le a bőrt. Ha kell, vágjunk még alá késsel a bőr és hús mentén haladva.)
  2. Egy serpenyőben egy evőkanál szezámolajat felhevítünk, majd jöhetnek rá a pácból kivett, kissé lecsöpögtetett lazacfilék. A szeletek mindkét oldalát 4-5 percig süssük, ne túl magas lángon: így a belseje omlós és szaftos lesz, kívül pedig pirult, ropogós. (Ez persze ízléstől függ, ha valaki jól átsütve szereti, süsse tovább 2-3 perccel.)
  3. Miután megsültek, tegyük őket egy deszkára és hagyjuk pár percig állni, majd villával falnyi darabokra "trancsírozzuk", vagyis szétszedjük.

Salátaöntet

  1. A chilit és az újhagymát vágjuk apróra, majd egy tálkában a pác további hozzávalóival együtt keverjük össze és tálalásig tegyük hűtőbe.

Saláta összeállítása

  1. A narancsokat megpucoljuk és gerezdekre vágjuk. A spárgákat megpucoljuk, feldaraboljuk, majd pár percre forró vízbe tesszük (forrázzuk), aztán jéghideg vízfürdőbe. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy tálbab a salátakeverékkel összeforgatjuk ezeket a hozzávalókat, majd adagonként tányérokra szedjük.
  2. Tálaláskor rájuk helyezzük a frissen sült lazacfalatokat és nyakon öntjük az isteni narancsos-szójás öntettel. Végül kevés fekete szezámmal is megszórjuk.
  3. Frissen tálaljuk! Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Egy szuper késő tavaszi - kora nyári salátát hoztunk nektek, ami több mint saláta: nem csak szemet gyönyörködtető, hanem isteni finom, friss és laktató is. Nagy adag kevert saláta spárgával, naranccsal, omlós mézes-mázas lazacfalatokkal megkoronázva és kellemes szójás-narancsos öntettel megspékelve. Könnyed esti vacsora vagy bőséges előétel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Az eredeti legényfogó leves

A legényfogó leves egy tartalmas, krémes tradícionális magyar raguleves, amelyet gyakran azért készítettek, hogy elnyerjék a legények szívét – így kapta a nevét is. Gazdag íze és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!