Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
141 kcal
-
5g kacsazsír0 kcal
-
10g gyümölcscukor37 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g méz25 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
8 kcal
Krém
Lekvár
-
33g szilvalekvár52 kcal
Tetejére
-
17g csokoládé91 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
611
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
500g tönkölybúza liszt1690 kcal
-
60g kacsazsír0 kcal
-
120g gyümölcscukor442 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g méz304 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
91 kcal
Krém
-
343 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
100g gyümölcscukor368 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Lekvár
-
400g szilvalekvár620 kcal
Tetejére
-
200g csokoládé1092 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Összesen
7305
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
17.7g tönkölybúza liszt60 kcal
-
2.1g kacsazsír0 kcal
-
4.3g gyümölcscukor16 kcal
-
0 kcal
-
3.9g tojás5 kcal
-
3.5g méz11 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Krém
-
3.2g csokoládés pudingpor12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.5g gyümölcscukor13 kcal
-
28.4g tej16 kcal
-
7.1g vaj51 kcal
Lekvár
-
14.2g szilvalekvár22 kcal
Tetejére
-
7.1g csokoládé39 kcal
-
0.7g szőlőmagolaj6 kcal
Összesen
260
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 546.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 252 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 20.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
611
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130.8 g
Zsír
-
Összesen 303.1 g
-
Telített zsírsav 164 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6554.4 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1401 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 1200 mg
-
Foszfor 3027 mg
-
Nátrium 719 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1065.5 g
-
Cukor 452 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 247.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1626 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 296 micro
-
Kolin: 345 mg
-
Retinol - A vitamin: 1594 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 413 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1412 micro
Összesen
7305
kcal
- 8% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 232.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 107 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 8.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
50 dkg tönkölybúza liszt
-
6 dkg kacsazsír
-
12 dkg gyümölcscukor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 db tojás
-
4 ek méz
-
1 teáskanál fahéj
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
10 dkg gyümölcscukor
-
8 dl tej
-
20 dkg vaj
Lekvár
-
40 dkg szilvalekvár
Tetejére
-
2 ek szőlőmagolaj
Elkészítés
Tészta
- A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
- A pihentetett tésztát kivesszük, négy részre osztjuk, téglalap alakúra (39x33 cm), vékonyra (2 mm) nyújtjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt megsütjük a lapokat egymás után. A lapokat félretesszük kihűlni.
Krém
- A tejből 6 dl-nyit felforralunk a vaníliák kikapart magjaival.
- A maradék két dl-ben elkeverjük a cukrot és a pudingport, és a forró tejbe keverjük, addig kevergetve, míg besűrűsödik.
- A pudingot kihűtjük, majd robotgéppel homogénre kikeverjük a 20 dkg szobahőmérsékletű vajjal.
- Egy nagy tálcán vagy a tepsiben, ahol a lapok sültek leterítjük az egyik megsült lapot, és a vajas puding felét egyenletesen elterítjük rajta, majd újabb lappal lefedjük.
Lekvár
- A második lapon egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt, és a harmadik lappal lefedjük.
- A harmadik lap tetejére kerül a csokipuding másik fele, amit szintén egyenletesen elsimítunk rajta, és lefedjük a negyedik lappal.
Tetejére
- Vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét.
- Elkeverjük 2 ek szőlőmagolajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a negyedik lap tetején.
- Hűtőbe tesszük dermedni, összeérni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3328
- Feltöltés dátuma: 2013. december 26.
Ajánló
A sütemény lapjai másnapra megpuhulnak, ízei összeérnek.
Receptjellemzők
Évi néni
1830 recept
A hagyományos formában már elkészítettem ezt az édességet, így gondoltam, most más ízben is sütök egyet. Az alábbi recept ízvilága tökéletes a karácsonyi asztalon.