r
Nosalty Logó

Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130.8 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6554.4 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1401 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1200 mg
  • Foszfor
    3027 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1065.5 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    345 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1412 micro
Összesen 7305 kcal
  • 8% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgozzuk, fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy órára pihenni.
  2. A pihentetett tésztát kivesszük, négy részre osztjuk, téglalap alakúra (39x33 cm), vékonyra (2 mm) nyújtjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 5 perc alatt megsütjük a lapokat egymás után. A lapokat félretesszük kihűlni.

Krém

  1. A tejből 6 dl-nyit felforralunk a vaníliák kikapart magjaival.
  2. A maradék két dl-ben elkeverjük a cukrot és a pudingport, és a forró tejbe keverjük, addig kevergetve, míg besűrűsödik.
  3. A pudingot kihűtjük, majd robotgéppel homogénre kikeverjük a 20 dkg szobahőmérsékletű vajjal.
  4. Egy nagy tálcán vagy a tepsiben, ahol a lapok sültek leterítjük az egyik megsült lapot, és a vajas puding felét egyenletesen elterítjük rajta, majd újabb lappal lefedjük.

Lekvár

  1. A második lapon egyenletesen elkenjük a szilvalekvárt, és a harmadik lappal lefedjük.
  2. A harmadik lap tetejére kerül a csokipuding másik fele, amit szintén egyenletesen elsimítunk rajta, és lefedjük a negyedik lappal.

Tetejére

  1. Vízgőz felett megolvasztunk 20 dkg étcsokoládét.
  2. Elkeverjük 2 ek szőlőmagolajjal, és egyenletesen eloszlatjuk a negyedik lap tetején.
  3. Hűtőbe tesszük dermedni, összeérni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3328
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 26.

Ajánló

A sütemény lapjai másnapra megpuhulnak, ízei összeérnek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes krémes máshogy Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

A hagyományos formában már elkészítettem ezt az édességet, így gondoltam, most más ízben is sütök egyet. Az alábbi recept ízvilága tökéletes a karácsonyi asztalon. 

Hozzávalók

Tészta

Krém

Lekvár

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...