r
Nosalty Logó

Mézes krémes Maritól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Veres Mari
Mézes krémes Maritól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    877 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    1089 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    702 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1934 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1896 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 5599 kcal
  • 7% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta
  2. A cukrot, vajat, mézet, tojást és a plusz sárgáját gőz fölött keverjük 10 percig.
  3. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a lisztet. Ha kemény, még egy kis mézet, ha törik, kis tejfölt tegyünk hozzá.
  4. Három lapban kinyújtjuk, megsütjük.
  5. A krém
  6. A liszthez adjuk a sót, majd fokozatosan a tejet, csomómentesre keverjük – kézi habverő a legjobb –, majd sűrűre főzzük, kihűlésig időnként megkavarjuk.Teljesen hűtsük ki – akár előző nap is elkészíthetjük –, mert ha melegen adjuk a krém többi részéhez, kezelhetetlen, folyós, ragacsos lesz az egész.
  7. A cukrot, vaníliás cukrot a vajjal jól elkeverjük, és kanalanként a már kihűlttejes keveréket hozzáadjuk.
  8. Összeállítás
  9. A krémet két részre osztjuk, és megkenjük, összeragasztjuk vele a kisült lapokat.
  10. Tetejére csokimáz kerül. Vízfürdőben a tördelt csokoládét a vajjal felolvasztjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
  11. Jót tesz neki, ha fél-egy napot pihen, hogy a tészta a krémet kicsit magába szívja, megpuhuljon tőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 27207
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Aki tehéntejre érzékeny, rizstejjel is elkészítheti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes krémes Maritól
Veres Mari 44 recept

Minden ünnepi alkalomra ezt kell készíteni, mert az unokák kedvence. A története itt olvasható!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...