r
Nosalty Logó

Mézes krémes Habcsók Mézitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes krémes Habcsók Mézitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 8073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    360.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    456 mg
  • Foszfor
    2415 mg
  • Nátrium
    1409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1105.6 g
  • Cukor
    578 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2689 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2126 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 8073 kcal
  • 5% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Vegyünk elő egy kis lábast, s öntsünk kétféle cukrot a tojáshoz, és keverjük el olvasztott margarinnal. Keverjünk hozzá még mézet, egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, egy kis tejet, és melegítsük egy kicsit, miközben habverővel kevergetjük, majd öntsük egy tálba.
  2. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a tésztához.
  3. Gyúrjunk belőle 4 kis labdát.
  4. Nyújtsuk ki őket egyenként, belisztezett sütőpapíron, sütőlap méretűre, és süssük ki őket 10-12 perc alatt laponként 150 fokon.
  5. Közben melegítsünk fél liter tejet, adjunk hozzá 5 ek lisztet, és két csomag vanillin cukrot, és habverővel kevergessük a főzőlapon, amíg krém nem lesz belőle.
  6. Olvasszuk meg kissé a margarint, hogy kenhető legyen, adjunk hozzá porcukrot, és verjük habosra.
  7. Ha kihűlt a tejes krém, akkor keverjük össze a margarinos krémmel.
  8. Ha kisültek a sütilapok, akkor az egyik tetejére kenjük rá a krém felét egyenletesen, majd helyezzünk rá egy másik lapot.
  9. Ezt kenjük meg lekvárral, majd fedjük be a harmadik lappal.
  10. Ezt kenjük meg a krém másik felével, és fedjük be a negyedik lappal.
  11. Olvasszunk fel 2 tábla csokit, adjunk hozzá egy pici olajat (fél kiskanál), keverjük meg és kenjük be a süti tetejét.
  12. Tegyük be a hűtőbe 1-2 napra puhulni. (Ha hamarabb szeretnénk fogyasztani, akkor a sütilapokat kenjük be langyos cukros tejjel.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5838
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bevált recept. :) Mi 1,5 nappal később fogyasztottuk sütés után, akkora szépen megpuhult. Az illata pedig mesés! Adag: Körülbelül 3 nagy tálca telik meg vele felvágva. Még több kép az elkészítés menetéről itt:

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...