Mézes krémes Habcsók Mézitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
6g méz19 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g tojás6 kcal
-
8g margarin54 kcal
-
8g tej5 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
-
47g finomliszt170 kcal
A krémhez
-
0g rumaroma0 kcal
-
42g tej23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
5 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
14 kcal
A tetejére
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
1 kcal
Összesen
673
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
75g méz228 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g margarin645 kcal
-
100g tej56 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
-
560g finomliszt2038 kcal
A krémhez
-
5g rumaroma0 kcal
-
500g tej280 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
16g vanillincukor62 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
60g lekvár/ dzsem167 kcal
A tetejére
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
9 kcal
Összesen
8073
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
3.2g méz10 kcal
-
4.3g porcukor16 kcal
-
4.3g cukor16 kcal
-
2.3g tojás3 kcal
-
3.8g margarin27 kcal
-
4.3g tej2 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
23.8g finomliszt87 kcal
A krémhez
-
0.2g rumaroma0 kcal
-
21.3g tej12 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.7g vanillincukor3 kcal
-
10.6g margarin76 kcal
-
6.4g porcukor25 kcal
-
2.6g lekvár/ dzsem7 kcal
A tetejére
-
8.5g étcsokoládé46 kcal
-
0 kcal
Összesen
342
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 30.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 201 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 16.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 239 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
673
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 100.4 g
Zsír
-
Összesen 360.8 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6399.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1832 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 456 mg
-
Foszfor 2415 mg
-
Nátrium 1409 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1105.6 g
-
Cukor 578 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 202.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2866 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 335 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 2689 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2126 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
8073
kcal
- 5% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 8.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
342
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
3 ek méz
-
100 g porcukor
-
100 g cukor
-
1 db tojás
-
90 g margarin
-
10 ek tej
-
1 csomag sütőpor
-
0.5 ek mézeskalács fűszerkeverék
-
560 g finomliszt
A krémhez
-
5 ml rumaroma
-
0.5 l tej
-
5 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vanillincukor
-
25 dkg margarin
-
150 g porcukor
A tetejére
-
20 dkg étcsokoládé
-
0.3 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- Vegyünk elő egy kis lábast, s öntsünk kétféle cukrot a tojáshoz, és keverjük el olvasztott margarinnal. Keverjünk hozzá még mézet, egy kis mézeskalács fűszerkeveréket, egy kis tejet, és melegítsük egy kicsit, miközben habverővel kevergetjük, majd öntsük egy tálba.
- Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és keverjük a tésztához.
- Gyúrjunk belőle 4 kis labdát.
- Nyújtsuk ki őket egyenként, belisztezett sütőpapíron, sütőlap méretűre, és süssük ki őket 10-12 perc alatt laponként 150 fokon.
- Közben melegítsünk fél liter tejet, adjunk hozzá 5 ek lisztet, és két csomag vanillin cukrot, és habverővel kevergessük a főzőlapon, amíg krém nem lesz belőle.
- Olvasszuk meg kissé a margarint, hogy kenhető legyen, adjunk hozzá porcukrot, és verjük habosra.
- Ha kihűlt a tejes krém, akkor keverjük össze a margarinos krémmel.
- Ha kisültek a sütilapok, akkor az egyik tetejére kenjük rá a krém felét egyenletesen, majd helyezzünk rá egy másik lapot.
- Ezt kenjük meg lekvárral, majd fedjük be a harmadik lappal.
- Ezt kenjük meg a krém másik felével, és fedjük be a negyedik lappal.
- Olvasszunk fel 2 tábla csokit, adjunk hozzá egy pici olajat (fél kiskanál), keverjük meg és kenjük be a süti tetejét.
- Tegyük be a hűtőbe 1-2 napra puhulni. (Ha hamarabb szeretnénk fogyasztani, akkor a sütilapokat kenjük be langyos cukros tejjel.)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5838
- Feltöltés dátuma: 2013. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy bevált recept. :) Mi 1,5 nappal később fogyasztottuk sütés után, akkora szépen megpuhult. Az illata pedig mesés! Adag: Körülbelül 3 nagy tálca telik meg vele felvágva. Még több kép az elkészítés menetéről itt: