r
Nosalty Logó

Mézes krémes 10. - pudingos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Mézes krémes 10. - pudingos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 10125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    463.4 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    593 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5023.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    994 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1341.9 g
  • Cukor
    709 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    423 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3570 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    2723 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 10125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk.
  2. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet.
  3. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, négy részre osztjuk, és megsütjük a lapokat. Gyorsan sülnek a lapok! Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
  4. A krémhez a tejből elveszünk kb. 3 dl-t, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
  5. A margarint habosra keverjük, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.
  6. Megtöltjük a lapokat, bevonjuk csokival, és másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 532
  • Tegnapi nézettség: 278
  • 7 napos nézettség: 1231
  • Össznézettség: 115306
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes krémes 10. - pudingos
TraRita 118 recept

Mézes krémes nagyon kedves "vendég" nálunk:). Gyorsan elkészíthető, szapora és nagyon finom. Bár fura a helyzet: családom nem szereti, és mégis falják :D.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...