Mézes-körtés palacsinta mandulával
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
23g méz71 kcal
-
40g tej22 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
57g körte29 kcal
-
41 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A díszítéshez
-
17g méz51 kcal
-
28 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
70g méz213 kcal
-
120g tej67 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
170g körte87 kcal
-
21g mandulapehely124 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
A díszítéshez
-
50g méz152 kcal
-
14g mandulapehely83 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
8.3g tojás10 kcal
-
10.6g méz32 kcal
-
18.2g tej10 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
18.9g finomliszt69 kcal
-
25.7g körte13 kcal
-
3.2g mandulapehely19 kcal
-
4.8g napraforgó olaj43 kcal
A díszítéshez
-
7.6g méz23 kcal
-
2.1g mandulapehely12 kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 690.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 194 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 273 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.7 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 111 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 58.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2071.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 581 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 460 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.2 g
-
Cukor 120 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 202.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 86 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 334 micro
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
1 db tojás
-
7 dkg méz
-
120 ml tej
-
2 kk sütőpor
-
12.5 dkg finomliszt
-
3 ek mandulapehely
-
4 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
-
2 ek méz
-
2 ek mandulapehely
Elkészítés
A tésztához
- Kézi habverővel jólhabosítsuk fel a tojást és a mézet, majd a tejet fokozatosan öntsük hozzá és alaposan keverjük el.
- Adjuk a sütőport a liszthez és apránként dolgozzuk bele a tésztába.
- Hámozzuk meg a körtét, vágjuk pici kockákra és adjuk a masszához.
- Végül a mandulát keverjük bele és a tésztát tegyük hűtőbe 2 órára.
- Nagyobb serpenyőben hevítsünk fel evőkanálnyi olajat és csurgassunk bele a tésztából 3 kis kupacot (kb. 1-1 evőkanálnyit). Mérsékelt lángon süssük kb. 2 percig, majd kiskanál segítségével fordítsuk meg őket, éssüssük kb. fél percig ezt az oldalukat is.
- A következő sütés előtt újra olajozzuk be kicsit a serpenyőt és így süssük ki az összes palacsintát. (Kb. 16 db lesz belőle.)
- Tálalás előtt csurgassuk megpár csepp mézzel és szórjuk meg kevés mandulaszelettel.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 236
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 19263
- Feltöltés dátuma: 2010. február 01.
Ajánló
Méz helyett juharsziruppal meglocsolva is nagyon finom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A farsangi szezon nagy slágere nálunk a fánk, a franciáknál a palacsinta. Február 2-án - Gyertyaszentelő Boldogasszony (Chandeleur) - ünneplik a fény napját és ezen alkalomból finomabbnál finomabb palacsintákat sütnek, melynek alakja és színe a Napra/ fényre emlékeztet. Nem véletlen, hogy ehhez a naphoz kötődik a népi megfigyelése is: napsütést talál-e a medve, ha kibújik a barlangjából. Ebben a frissen hullott nagy hóban kíváncsian várjuk, hogy (a medve szerint) meddig tart még a tél, de az biztos, hogy ezek a kis mézes-gyümölcsös finomságok nagyon jólesnek egy kiadós szánkózás/ hólapátolás után! És az is, hogy annyira finomak, hogy aki most kipróbálja, az az év bármely napján - farsang ide vagy oda - gyakran fogja készíteni!