Mézes-epres töltött muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tészta
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g méz6 kcal
-
3g rumaroma0 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
16g tej9 kcal
Krém
Összesen
207
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 130 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
207
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 66.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5120.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 1559 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 1879 mg
-
Nátrium 1388 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.6 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 419.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 645 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 481 mg
-
Retinol - A vitamin: 616 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 858 micro
Összesen
2470
kcal
- 6% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 359.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
173
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tészta
- A lisztet és a sütőport átszitáljuk egy edénybe, hozzáadjuk a cukrot.
- Megolvasztjuk a margarint, a tojást összekeverjük a tejjel, a mézzel és a rummal.
- A folyékony alapanyagokat lassan belekeverjük a száraz alapanyagokba.
- A muffin formába belerakjuk a muffinpapírt, és mindegyiket kb. ¾-ig megtöltjük a tésztával.
- Előremelegített sütőben 190 fokon (alul-felülsütés) 15-17 percet sütjük. Ha megsültek, hagyjuk kihűlni, és utána leszedjük a muffinpapírt, így könnyebben jön le.
Krém
- Elkészítjük a krémet a zacskón lévő utasítás szerint.
- Elkészítjük a krémet a zacskón lévő utasítás szerint.
- Meghintjük a tetejét porcukorral, utána eperdarabokkal és citromfűvel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5019
- Feltöltés dátuma: 2013. június 04.
Ajánló
Tipp: A megmaradt süti belsejéből másnapra lehet készíteni poharas desszertet: sütiréteg - krém - gyümölcsréteg... Ebből a mennyiségből kb. 14 db jön ki
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nemrég lettem boldog tulajdonosa egy muffin kiszúrónak!!! Azóta nagyon megkedveltem, mert nem csak "száraz" muffinokat készíthetek, hanem fincsi krémmel is megtölthetem a kis sütiket. Így egy kis mini "tortácskát" kapok, krémmel, díszítéssel. Ezért lett most ez a kedvenc konyhai eszközöm. És mivel ezernyi fajta krémet lehet tölteni a sütibe (amit szintén meg lehet változtatni ), végtelenségig variálható ez a desszert. A muffin tészta receptjét egy régi süteményes könyvből vettem, amit egy kicsit átalakítottam, így lett a mi kedvencünk.