r
Nosalty Logó

Mézes béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes béles
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 7163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    270.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3377.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    1043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1074.7 g
  • Cukor
    536 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 7163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A lapokhoz

  1. A hozzávalókat a liszt kivételével egy mély tálba tesszük, és vízgőz fölött összefőzzük kb. 10 perc alatt. A gőzről levéve még melegen hozzákeverjük a lisztet. Gyúrás közben bőven lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta.
  2. 4 részre osztjuk, és tepsi hátán sütjük meg a lapokat. Még forrón rácsra csúsztatjuk hűlni, mert ha kihűl, a tepsi hátán, könnyen eltörhet.
  3. Krémhez a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. Tejbe tesszük a lisztet, hidegen elkeverjük (csomómentesre), majd felfőzzük, és ha kihűlt, összekeverjük a krémmel.
  4. A tésztalapokból az elsőt egy tepsi aljába tesszük, és rákenjük a krém felét. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, melyre egy jókora adag sárgabarack-lekvárt simítunk, erre helyezzük a következő tésztalapot és a krém másik felét, majd az utolsó tészta lap is a helyére kerül.
  5. Letakarjuk, és egy napig pihentetjük, hogy jól átpuhuljon. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 32 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 688
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 123
  • Össznézettség: 132930
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

A tetejére porcukor helyett csokimáz is tökéletes választás, elkészítettem már úgy is! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a sütinek is már sok változatát megkóstoltam, ezt a receptete egy ismerősünktől kaptam. Mikor náluk voltunk vendégségbe, ezt a sütit sütötte meg nekünk, és valami isteni íze volt! Receptet megkaptam, és gondoltam, megosztom itt is! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

A lapokhoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...