r
Nosalty Logó

Mézes-barackos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szilveee
Mézes-barackos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1244.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    275.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    119 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 611 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.9 g

Zsír

  • Összesen
    102.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7467.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    3162 mg
  • Nátrium
    1884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.7 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1650.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1138 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    908 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2870 micro
  • β-crypt
    714 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    277 micro
Összesen 3662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, lecsöpögtetjük. Szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A mézet és a lekvárt egy lábasba tesszük, kicsit megolvasztjuk, összekeverjük.
  3. A barackokat felszeleteljük, a sajtot lereszeljük.
  4. Egy jénait vagy magasfalú tepsit kikenünk olajjal vagy margarinnal, egy sor húst fektetünk bele.
  5. Ezt megkenjük a mézes-lekváros öntettel.
  6. Erre jön egy réteg a barackszeletekből, majd egy adag reszelt sajt.
  7. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg van a hozzávalókból (nekem összesen 3 réteg lett).
  8. Öntünk rá kb. fél dl vizet, majd alufóliával letakarva sütőbe tesszük 45 percre.Levesszük róla a fóliát, és a sajt pirulásáig sütjük még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10666
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Ajánló

Én rizst és bacon-ös tört krumplit adtam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

Az eredeti recept áfonyalekvárt írt, de mivel az nekünk nem volt, így baracklekvárral készítettem, és szerintem isteni lett, nagyon finom édes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...