r
Nosalty Logó

Mézes Bailey's charlotte

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes Bailey's charlotte
adag
Előkészítés
perc
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 6817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 401 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.8 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 1707 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.7 g

Zsír

  • Összesen
    429.6 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3181.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    627.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    713 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 6817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét hűtőbe tesszük.
  2. A sárgáját 1 ek barna cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a natúr vajkrémet a mascarpone-t és a zselatinfixetmajd jól összekeverjük, félretesszük.
  3. 5 ek virágmézet egy kis edénybenaddig forraljuk, míg elkezd aranybarnára változni a színe (vigyázat egy idő után hirtelen kezd változni a színe), majd levesszük a tűzről.
  4. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton beleszórjuk a vaníliás cukrot és a habfixet, majd ha már kemény a hab, vékonyan belecsorgatjuk az újra felmelegítettkaramellizált mézet. Mindezt úgy, hogy közben folyamatosan verjük a habot (gép használata ajánlott). Jó sűrű krémes habot kapunk.
  5. A mézes habot és a mascarpone-s-vajkrémes összetevőket óvatosan egyneművé keverjük, majd hűtőbe rakjuk pár percre.
  6. Tortaformánkat félbevágott babapiskótával körberakjuk (kerítés szerűen), majdaz aljátBailey's-be mártott babapiskótávaltöltsükki. (Ne sajnáljuk a piskótáktól a krémlikőrt.)
  7. A mézes krémet beleöntjuk a kibélelt tortaformába, tetejét elsimítjuk.
  8. Egy kis mikrózható edénybe belerakjuk az összetörtétcsokit és a diónyi teavajat, majd mikróbanfelolvasztjuk (gyengébb fokozatonmax 1 perc).
  9. 3 dbbabapiskótát félbevágunk, és a gömbölyű végüket olvasztott csokiba mártjuk majd a képen láthatóelrendezésben a tortára helyezzük.
  10. A tortát hűtőbe tesszük, ésegy éjszakáig dermedni hagyjuk.
  11. Tálalás előtt tejszínhabbal ésegy csipet barna cukorral díszítjük.
  • Tepsi mérete: 24
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18462
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Íme a második publikus charlotte verzió...a méz és a bailey's tökéletes harmóniájában :). A család  10-ből 10-et adott rá.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...